Skip to content Skip to footer

De 3 beste zuilspeakers van 2021

Als je een kamer vullend geluid wilt creëren zijn zuilspeakers, oftewel vloerstaande luidsprekers de juiste keuze. De kast van een zuilspeaker is stukken groter dan van een boekenplank speaker en dit zorgt voor een betere geluidsverdeling tijdens het luisteren van muziek of het kijken van een film. Het kan gezegd worden dat een kwalitatieve zuilspeaker meer autoriteit creëert dan een boekenplank luidspreker.

Echter, betekent het niet altijd dat een grotere speaker voor een betere geluidskwaliteit zorgt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een luidspreker kiest dat binnen jouw budget valt. Er zijn honderden verschillende zuilspeakers op de markt, en het wordt elk jaar lastiger om de juiste zuilspeaker te kiezen. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de 3 beste zuilspeakers van 2021.

In dit artikel hebben wij de beste budget- tot high-end zuilspeakers voor je op een rijtje gezet zodat je de juiste keuze maakt. Voordat we verder gaan met de 3 beste zuilspeakers van 2021, hebben we nog een aantal tips onder elkaar gezet waar je op zou moeten letten bij het kopen van een nieuwe speaker.

Wil je een stereo-opstelling of surround geluid?

Een stereo opstelling is een twee-kanaals stereo systeem dat bestaat uit een linker en rechter luidspreker. Hiervoor kun je twee vloerstaanders aanschaffen. Echter, als je surround geluid wilt creëren is een thuisbioscoop luidsprekersysteem de juiste keuze. Dit bestaat meestal uit 2 front speakers, 1 center speaker, 2 surround speakers en 1 subwoofer. Als je een wat kleinere ruimte hebt dan zijn boekenplank speakers de juiste oplossing voor je. Circa 30 centimeter van de muur of op een standaard komen deze speakers het beste tot hun recht.

Zorg voor een luidspreker dat binnen jouw budget past

Het is van belang om na te denken over wat je belangrijk en minder belangrijk vindt bij het aanschaffen van een luidspreker. Probeer jouw budget in kaart te brengen en jouw wensen hierop af te stemmen. Soms moeten er concessies gedaan worden om de juiste keuze te maken. Helemaal bij de aanschaf van een zuilspeaker, want de “sky is the limit”!

Richt het geluid naar je toe

Bij het plaatsen van de luidspreker is het belangrijk dat er zo min mogelijk obstakels tussen jou en de speaker staan. Als dit lastig is kun je dit oplossen door de speakers op te hangen, of op een standaard te plaatsen. Zorg ervoor dat je de speaker kantelt zodat het geluid zich naar oorhoogte richt. Dit zorgt voor een prettige luisterervaring en goed geluid.

De 3 beste Zuilspeakers van 2021

Nu u meer informatie heeft waar u op zou moeten letten bij het aanschaffen van een nieuwe speaker, gaan we verder met de 3 beste zuilspeakers van 2021 (budget-tot high-end).

1: DALI OBERON 5 + OBERON 1 + OBERON VOKAL + SUB E-9 F

Beste thuisbioscoop speakersysteem 2021

Dit is de 1 bij het artikel: de 3 beste zuilspeakers van 2021.
Dali oberon 5. 1

Het Dali Oberon 5.1 speakersysteem is een stijlvol en betaalbaar thuisbioscoop speakersysteem. Dankzij het unieke SMC-magneetsysteem van Dali kan de woofer/midrange-luidspreker een uitzonderlijk helder en gedetailleerd geluid produceren. Het geluid past perfect bij het elegante Scandinavische design, zeer harmonieus en zorgvuldig geïntegreerd in het moderne interieurontwerp. De Oberon-serie heeft de “Beste koop” prijs gewonnen in de categorie EISA 2019-2020 luidsprekersysteem voor thuisbioscopen.

2: KEF Q550 (DUOPACK – Zwart)

Beste vloerstaanders 2021 (stereo opstelling, eventueel nog uit te bereiden)

Dit is de 2 bij het artikel: de 3 beste zuilspeakers van 2021.
Kef q550

Met de KEF Q550 creëert u krachtig stereogeluid voor uw televisie. Deze passieve highfidelity speaker heeft een woofer van 130 mm en dubbele basradiatoren. Op deze manier geniet u van een ultradiepe bas, waardoor het lijkt alsof je explosies in actiefilms echt meemaakt. De zuilspeaker is voorzien van Uni-Q technologie. Dit betekent dat de tweeter in het midden van de woofer wordt geplaatst en een helder geluid door de kamer verspreidt. De KEF Q550 zwart is bekroond met de EISA Award 2018-2019.

3: KEF LS50 META (per paar – Zwart)

Beste boekenplank speakers 2021 (voor kleinere ruimte)

Dit is de 3 bij het artikel: de 3 beste zuilspeakers van 2021.
Kef l550

De KEF LS50 META zorgt ervoor dat geluid nauwelijks vervormt. De metamateriaal absorptietechnologie elimineert 99% van de hoogfrequente vervorming. Zo geniet u van heldere en gedetailleerde hoge tonen. De offset poort zorgt ervoor dat er in het midden bereik minder kleuring optreedt. Hierdoor klinken de stemmen en instrumenten erg helder. Dankzij de 32 bit/384 kHz maximale sampling rate en het frequentiebereik tot 45.000 Hz hoort u ook veel details. Met deze boekenplank speaker kunt u genieten van audiobestanden met een hoge resolutie, zoals flac en wav. Deze LS50-serie is bekroond met de EISA Award draadloze speaker 2017-2018, en tot heden nog steeds één van de beste boekenplank speakers verkrijgbaar.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.