Computer sneller maken met ssd schijf

Home Windows Computer sneller maken met ssd schijf

Je kunt je computer op verschillende manieren sneller maken. Je kunt deze aanpassingen doen in Windows om je computer een boost te geven. Een andere mogelijkheid is om een geheugen upgrade te doen.

Tegenwoordig zijn SSD schijven veel goedkoper geworden en kun je je computer of laptop sneller maken door Windows te installeren op een SSD schijf.

Waar moet je rekening mee houden om Windows op een SSD schijf te installeren?

Controleer de grootte van je huidige schijf

  • Ga naar Windows Verkenner (Windows toets + E)
  • Zoek de schijf met Windows map(meestal C:)
  • Klik met je rechtermuisknop en kies Eigenschappen

Hieronder zie je dat de totale schijf 110GB, waarvan 49.8GB gebruikt.

Bekijk hoeveel data er op je harde schijf staat

In bovenstaande situatie is een SSD schijf van 120GB dus voorlopig voldoende. Wanneer je heel veel data hebt ook eventueel op andere schijven, dan wordt overstappen naar een snelle SSD schijf een dure aangelegenheid.

Als je een desktop hebt, kun je vaak meerdere schijven plaatsen. Dan kun je een SSD schijf gebruiken om Windows en programma’s op te installeren en een ouderwetse schijf om je data op te bewaren.

Wij hebben een handleiding gemaakt hoe je je huidige harde schijf kunt kopieren naar een ssd schijf met gratis software.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.