Skip to content Skip to footer

Bloemen bezorgen op Moederdag zelf

Precies over een week is het Moederdag. Niet gek dat veel Nederlanders zich nu al aan het oriënteren zijn voor het regelen van een cadeau. Zeker als je op Moederdag zelf niet aanwezig kunt zijn, is het natuurlijk wel zo leuk om die dag iets te laten bezorgen. Bloemen zijn daarvoor ideaal. Voor iedereen die nog geen ervaring heeft met het laten bezorgen van bloemen, hierbij een praktisch stappenplan.

Benodigde tijd: 10 minuten.

Bloemen laten bezorgen in 4 stappen

 1. Kies je favoriete webshop

  Bloemen kun je op veel plekken bestellen. Echter: lang niet elke bloemist bezorgt ook bloemen op Moederdag zelf. Bezorging van bloemen kun je bijvoorbeeld regelen bij Greetz. Alle bloemen op hun website kun je op zondag 12 mei laten bezorgen bij moeders.

 2. Kies je favoriete boeket uit

  Als je terecht bent gekomen op de bloemenpagina kun je kiezen uit de verschillende boeketten. Maak ook zeker gebruik van de filteropties. Zoe kun je bloemen o.a. filteren op prijsklasse, kleur, en bloemsoort. Zo kun je het perfecte boeket kiezen dat bij de moeder past. Klik op het boeket om te kiezen uit extra opties. Vaak kun je een vaas meesturen, of kiezen voor het formaat bloemen dat je wilt versturen.Kies een boekt uit

 3. Kaartje uitkiezen

  Als je het boeket en het formaat hebt uitgekozen van de bloemen die je wilt versturen, kun je kiezen voor het meesturen van een kaartje. Dit is handig om te doen, omdat de ontvanger anders niet weet van wie de bloemen zijn. Je kunt hiervoor een ‘minikaartje’ meesturen, maar je kunt ook kiezen voor een echte wenskaart. Zo kun je bij Greetz kiezen uit ongeveer 200 moederdagkaarten waarop je je naam kunt vermelden als afzender, maar ook om een persoonlijke boodschap op te schrijven.

  Een kaartje meesturen hoeft trouwens niet. Stel dat je het boeket laat versturen naar je eigen adres om deze vervolgens mee te nemen naar je moeder, dan is het kaartje niet per se nodig en kun je deze optie overslaan.Kaartje meesturen bij de bloemen

 4. Adressering en bezorging inplannen

  Als het boeket en het eventuele kaartje zijn uitgekozen is het tijd om de bezorggegevens in te voeren. Hiervoor moeten het bezorgadres en de gewenste bezorgdatum worden ingevuld. Deze stap spreekt meestal voor zich.

  Let op: bezorging op de zondag is meestal iets duurder dan op de overige dagen van de week. Wil je besparen op de bezorgkosten? Dan kun je de bloemen dus ook een dagje eerder laten bezorgen.

  Na het inplannen van de bezorging hoeft er alleen nog maar afgerekend te worden. Dit kan bij de meeste websites gemakkelijk met iDeal. Hierna is de bestelling afgerond en is het alleen nog wachten op de bezorging.Adres waar bloemen naar toe moeten

Bloemen bezorgen met moederdag
voorbeeld van een kaartje bij de bloemen

 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.