Skip to content Skip to footer

Het beste e-commerce platform voor jouw zaak

Ben je ook al een tijdje op zoek naar een eenvoudig platform, dat je kunt gebruiken om jouw bedrijf digitaal op de kaart te zetten? Dan heb ik goed nieuws want hier ben je aan het juiste adres. We hebben heel wat e-commerce platformen met elkaar vergeleken. Uiteindelijk hebben we besloten dat JouwWeb voor ons het beste werkt. In dit artikel kom je te weten waarom…

JouwWeb

Bij JouwWeb kan je een gratis website maken of webshop beginnen. Het is voor veel ondernemers de ideale manier om digitaal door te breken. JouwWeb is een online platform, dat jou in staat stelt om zonder informaticakennis toch een mooie site op te zetten.

De voordelen van JouwWeb

Er zijn meerdere redenen waarom je voor JouwWeb zou kunnen kiezen. De belangrijkste reden is zonder twijfel zijn eenvoud. In de eerste plaats kies je een bepaald thema en van daaruit kan je jouw hele website opbouwen.

De tool maakt telkens gebruik van een “drag and drop” systeem. Dat wil zeggen dat je alle mogelijke elementen kunt vinden in een kolom links in beeld. Vervolgens is het aan jou om jouw favoriete elementen naar de nieuwe webpagina te slepen. Bovendien is het erg makkelijk om ook de kleuren en andere instellingen aan te passen, naargelang het gekozen thema.

Naast de gemakkelijke methode om een website samen te stellen, kan je net zo eenvoudig betaalmogelijkheden toevoegen aan jouw webshop. Dit komt omdat het bedrijf een samenwerking met Mollie is aangegaan. Die maakt het voor jou mogelijk om bijvoorbeeld mensen te laten betalen via IDEAL, Paypal of zelfs met de creditcard. Zo zet je in geen tijd een eigen webshop op.

WordPress

Ook via WordPress kan je een eigen e-commerce bedrijf opzetten. Helaas dien je WordPress wel te koppelen aan WooCommerce, want anders gaat het niet werken. Laat me duidelijk zijn dat dit ook helemaal geen slechte tool is om mee te werken, maar ik gebruik persoonlijk veel liever JouwWeb.

WordPress is namelijk veel minder gestructureerd. Naarmate je website of webshop groeit, verlies je al snel het overzicht. Dat kan op lange termijn zorgen dat je jouw thuis business niet meer kunt opvolgen.

Magento

Ook Magento is geen onbekende naam in de e-commerce wereld. We konden dan ook niet anders dan deze speler op te nemen in onze vergelijking. In de eerste plaats wil ik duidelijk zijn: Magento is een fantastisch platform, maar er is ook een keerzijde.

Dit Open Source platform is niet zo eenvoudig te gebruiken. Je hebt effectief web developers nodig om hier een mooie website mee te ontwerpen. Daardoor is Magento mogelijks minder geschikt voor beginnende online ondernemers.

Conclusie

Hoewel er veel aanbieders voor e-commerce platformen op de markt zijn, kan er toch maar één de meest geschikte zijn. Voor veel startende ondernemingen zal JouwWeb het meest geschikt zijn. Het is een fantastisch platform dat je heel makkelijk kunt gebruiken. Specifieke kennis is niet vereist en de toetredingsdrempels zijn laag. Andere platformen zijn vaak lastiger te gebruiken, waardoor je echt mensen in dienst zou moeten nemen om het voor jou te doen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.