Skip to content Skip to footer

Alternatieven voor Visio

Microsoft Visio is gemaakt om o.a. diagrammen, organogrammen en plattegronden te maken. Alles wat je aan schematische tekeningen wilt uitwerken op de pc kun je Visio voor gebruiken. Alleen het pakket is vrij prijzig en gebruik je het niet veel is dat natuurlijk zonde. Er zijn gratis alternatieven, waarmee je prima schematische tekeningen kunt maken. Deze bevatten ook sjablonen voor websites, swot analyse en netwerk diagrammen.

yEd: online en offline alternatief voor Visio

yWorks heeft de applicatie yEd. Hiermee is het mogelijk om online of offline hoogwaardige tekeningen, diagrammen, stroomdiagrammen, werkstroomdiagrammen, mindmaps, en netwerken te maken. Yed is een gratis alternatief voor Microsoft Visio.

Je kunt kiezen uit een breed scala geavanceerde layouts om zo automatisch diagrammen te maken. Een intuïtieve en visueel aantrekkelijke gebruikersinterface maakt het maken van diagrammen leuk. Zodra je klaar bent met et maken van je diagram kan je hem opslaan, afdrukken of exporteren naar de populaire formaten zoals: PDF, SWF, EMF, SVG, JPEG, PNG en HTML image maps.

Voor meer informatie en het downloaden van deze diagram software ga naar: Visio alternatief yEd .

Hieronder een voorbeeld van, hoe kan het ook anders, een computer netwerk diagram.

Netwerk diagram maken met yed

Gliffy online alternatief voor Visio

Een andere keuzemogelijkheid voor diagrammen maken is: Gliffy. Het nadeel van Gliffy is, dat je alleen online diagrammen kunt maken. Het is gratis voor 5 diagrammen. Wil je meer dan 5 maken ben je verplicht een abonnement af te sluiten. Een diagram kun je exporteren naar SVG formaat of printen.

Hieronder een voorbeeld van een diagram gemaakt in Gliffy.

Diagram gemaakt in gliffy

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.