Skip to content Skip to footer

3 onderdelen waar je goed op wilt letten bij de aanschaf van zakelijk internet!

Onze zakelijke infrastructuur is door de jaren heen drastisch veranderd. Waar je vroeger altijd fysiek langs moest komen om zaken geregeld te krijgen, zijn zakelijke WhatsApp accounts haast de meest gebruikte manier om contact op te nemen met bedrijven. Het internet speelt dus een steeds grotere rol hierin. Daarom is het van groot belang om zakelijk internet aan te schaffen waar je als bedrijf zijnde altijd op kunt bouwen. Daarbij zijn er drie onderdelen waar je extra op wilt letten. In deze blog kom je erachter welke onderdelen dit zijn.

Kies de juiste aanbieder

Het eerste onderdeel waar je op moet letten bij het aanschaffen van zakelijk internet, is de aanbieder. Helaas zijn niet alle aanbieders gelijk aan elkaar. Sommigen zijn bijvoorbeeld goedkoper, terwijl anderen juist meer data aanbieden. Voor elk bedrijf is de beste aanbieder daardoor anders. Daarom is het cruciaal om goed jezelf de vraag te stellen wat je in een aanbieder zoekt. Vervolgens kun je aan de hand van de inhoud van de aanbieders eentje uitzoeken die aan al jouw verschillende eisen volledig voldoet.

Wat zoek je in een service?

Een ander onderdeel van het aanschaffen van zakelijk internet waar je op moet letten, is de service. Sommige mensen willen namelijk een simpele service waar je op jezelf bent aangewezen. Anderen willen juist een service hebben waarbij het zakelijk internet binnen enkele werkdagen is geïnstalleerd en een klantenservice die altijd beschikbaar is. Weet jij zelf nog niet helemaal zeker wat jij precies wilt qua service van een zakelijke internetprovider? Dan is het slim om op te schrijven welke eigenschappen je sowieso in de service terug wilt vinden. Dit zijn je harde eisen. De rest kun je dan als een positieve bonus zien.

Vind uit welke bekabeling zich nabij je kantoor bevindt

Tot slot is het ook belangrijk om bij de aanschaf van zakelijk internet uit te vinden welke bekabeling zich nabij je kantoor bevindt. Niet elk kantoor heeft namelijk toegang tot alle vormen van internet. Als jij bijvoorbeeld extreem snel internet wilt hebben, is zakelijk glasvezel de eerste optie waar je waarschijnlijk aan denkt. Maar men is nog bezig om zakelijk glasvezel uit te zetten op allerlei plekken in Nederland. Kijk daarom even na of deze optie inderdaad mogelijk is, of dat je juist op zoek moet naar een ander kantoor waar je glasvezel kunt vinden. Door vooraf volledig geïnformeerd te zijn over alle technieken qua internetmogelijkheden in je kantoorgebouw, kom je nooit voor negatieve verrassingen te staan. Daardoor raak je gegarandeerd nooit teleurgesteld over eventuele problemen die je op dit vlak tegen kunt komen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.