Skip to content Skip to footer

Zorg voor een goede website ervaring

Hoe vervelend kan het zijn als je op een website terecht komt dat super traag is. Je raakt als potentiële klant geïrriteerd en je bent geneigd om je aankoop ergens te doen. Dit gebeurd tegenwoordig nog veel te vaak bij webshops. Het is belangrijk dat je gebruikers een ideale ervaring hebben tijdens het online shoppen. Het laden van je website is daarin een belangrijke pijler. In dit artikel geven wij enkele tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je website snel laadt en hoe je ervoor kunt zorgen dat potentiële klant een ideale gebruikerservaring hebben.

Maak gebruik van externe expertise

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar het is zo ontzettend belangrijk dat je de juiste personen om je heen verzameld. Wanneer jij de juiste personen in zet om de taken waarin zijn gespecialiseerd zijn, dan ben je en minder geld kwijt en je hebt een beter resultaat. Het klinkt zo voor de hand liggend maar we zien in de praktijk dat het nog steeds niet allemaal zo gaat. Vaak zien we dat een developer de website wel een boost kan geven in snellere laadtijd maar of er dan ook rekening gehouden wordt met de online vindbaarheid wordt vaak niet over nagedacht. Zorg er dan voor dat je een pagespeed expert inhuurt zodat hij jouw pagespeed een boost kan geven en ook rekening houdt met de andere factoren die van belang zijn.

Begin bij het begin: een goede website

Een goede website is het begin en de basis voor een goede gebruikerservaring. Een website laten maken door een partij die er veel kennis en kunde van heeft is dan aan te raden. Wanneer een professioneel bedrijf vanaf scratch een website gaat bouwen houden ze natuurlijk rekening mee dat het gebruiksvriendelijk is. En ze houden er natuurlijk rekening mee dat websites zowel op mobiel als op je desktop er goed uitziet en werkt. 

Voorkom veel externe bronnen

Je ontkomt er vaak niet aan om gebruik te maken van externe bronnen. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics die voor je bijhoudt hoeveel bezoekers op je website komen. Dat is super nuttig en waardevol maar hou er rekening mee dat het inladen van zo’n externe bron tijd kost en ten koste kan gaan van je gebruikerservaring. Het is dus van belang dat je zo min mogelijk gebruikt maakt van externe bronnen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.