Skip to content Skip to footer

Foto’s afdrukken vanaf je smartphone

Met onze smartphone klikken we heel wat foto’s weg. Al deze foto’s blijven tegenwoordig echter nogal verloren op onze telefoons achter. Het vult je geheugen of ze ‘verdwijnen’ richting de cloud. Het maken van fotoalbums is niet alleen leuk maar organiseert je herinneringen ook meteen. Met deze tips kun je foto’s afdrukken vanaf je smartphone.

Foto’s afdrukken met apps

Er zijn natuurlijk verschillende apps beschikbaar waar je foto’s mee kunt laten afdrukken. Deze foto’s worden dan bij jou thuisbezorgd. Een voorbeeld van een dergelijke app is Freeprints. Met deze app selecteer je foto’s uit je gallerij die na 5 tot 10 dagen bij jou in de brievenbus vallen. Je kunt foto’s inladen vanaf het apparaat zelf, maar ook vanuit je Google Photo’s account, Facebook of Instagram. Leuk aan Freeprins is dat je ook daadwerkelijk gratis afdrukken krijgt. Tot aan 45 foto’s per maand betaal je alleen de verzendkosten. Een andere app waarmee je foto’s (en andere fotoproducten) kan afdrukken vanaf je smartphone is LALALAB. Deze app is wat ‘hipper’ en biedt je nog de mogelijkheid de foto’s voor het bestellen te bewerken met leuke filters of kaders.

Foto’s afdrukken met hardware

Heb je geen zin om op de bezorging van je foto’s te wachten? Dan kun je ze met speciale hardware ook direct afdrukken. Hiervoor zijn verschillende kleine printers verkrijgbaar die je direct op je smartphone kunt aansluiten. Een voorbeeld hiervan is de HP Sprocket.

De HP Sprocket is een printer op zakformaat.

Hp sprocket printen van je smartphone.
Hp sprocket

Een nadeel hiervan is dat de foto’s er in een soort Instax polaroid formaat uitkomen. Een oplossing hiervoor is natuurlijk printen met een gewone printer. Tegenwoordig hebben veel printers bluetooth en wifi waardoor je bestanden rechtstreeks naar de printer kan sturen zonder daar een PC voor nodig te hebben. Wil je kwalitatief goede foto’s? Stel je printer dan af op de nauwkeurigste afdrukken en gebruik fotopapier voor het originele fotogevoel.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.