Internet Zelf een pasfoto maken

Zelf een pasfoto maken

Zelf een pasfoto maken, die voldoet aan de officiële normen, kun je ook zelf met een handig programma of online via een website. Het gratis programma heet IDPhotostudio en helpt je stap voor stap om eenvoudig en goedkoop een pasfoto te maken voor je paspoort, id-kaart, rijbewijs of wat voor document dan ook. Bespaar jezelf de nodige euro’s (en een gang naar de fotograaf) en ga zelf aan de slag!

Pasfoto maken met IDPhotostudio

  • Download het programma: software zelf pasfoto maken (klik op het download icoontje onder IDPhotostudio)
  • Stel eerst de Nederlandse taal in bij ‘andere taal’
  • Zet een vinkje bij ‘show norm mask’
  • Klik op ‘opties’ en stel daar 35×45 mm (Netherlands in)

Je kunt nu een foto inladen. Het handige aan dit programmaatje is dat de foto in het juiste formaat wordt afgedrukt (meerdere op een vel) en dat je aan het fotomasker kan zien of het gezicht op de foto goed gepositioneerd is.

Nadeel is dat je de foto niet kan bewerken, je moet hem dus eventueel bijsnijden in je favoriete fotobewerkingsprogramma. Pasfoto normen Wil je precies weten welke eisen de Nederlandse overheid stelt aan een pasfoto? Kijk dan op de volgende site naar de Fotomatrix: normen pasfoto.

Pasfoto printen: eisen pasfoto’s voor rijbewijzen, identiteitskaarten of paspoorten dien je te printen op glad fotopapier. De resolutie van de afdruk moet minimaal 400 DPI zijn.

Hieronder een screenshot van het programma om gratis een pasfoto te maken:

Programma om zelf een pasfoto maken

Online een pasfoto maken

Je kunt ook een pasfoto maken via een website. Op de website pasfoto.nu kun je voor €6,95 een offciel pasfoto maken met garantie en je hoeft er de deur niet voor uit. Na het uploaden van de foto worden er zes pasfoto’s binnen 24 uur naar je huisadres gestuurd. Op de website vind je een uitgebreide uitleg hoe de site werkt.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Goed vindbaar worden met de drie pijlers van SEO

SEO wordt steeds belangrijker in de online marketingwereld. Bedrijven gaan inzien dat een investering op lange termijn erg waardevol is voor de conversies. Daarnaast...

Ransomware bestrijden met application control: zo doe je dat

Steeds meer Nederlandse bedrijven worden getroffen door ransomware. Tegelijkertijd neemt het gebruik van application control toe. Wereldwijd zijn minstens 1800 organisaties het slachtoffer geworden...

Populair deze week

Bureaubladpictogrammen aanpassen

Je kunt zelf je bureaublad pictogram of icoon aanpassen. Wanneer je op internet zoekt naar gratis icons vind je hele leuke alternatieven voor bijvoorbeeld...

Hoe veilig is Google Drive?

Documenten online delen en opslaan in de Google-cloud is natuurlijk zeer handig. Het wordt dan ook heel veel gebruikt, zowel zakelijk als privé. Maar...