Zelf een pasfoto maken

Zelf een pasfoto maken

Zelf een pasfoto maken, die voldoet aan de officiële normen, kun je ook zelf met een handig programma of online via een website. Het gratis programma heet IDPhotostudio en helpt je stap voor stap om eenvoudig en goedkoop een pasfoto te maken voor je paspoort, id-kaart, rijbewijs of wat voor document dan ook. Bespaar jezelf de nodige euro’s (en een gang naar de fotograaf) en ga zelf aan de slag!

Pasfoto maken met IDPhotostudio

  • Download het programma: software zelf pasfoto maken (klik op het download icoontje onder IDPhotostudio)
  • Stel eerst de Nederlandse taal in bij ‘andere taal’
  • Zet een vinkje bij ‘show norm mask’
  • Klik op ‘opties’ en stel daar 35×45 mm (Netherlands in)

Je kunt nu een foto inladen. Het handige aan dit programmaatje is dat de foto in het juiste formaat wordt afgedrukt (meerdere op een vel) en dat je aan het fotomasker kan zien of het gezicht op de foto goed gepositioneerd is.

Nadeel is dat je de foto niet kan bewerken, je moet hem dus eventueel bijsnijden in je favoriete fotobewerkingsprogramma. Pasfoto normen Wil je precies weten welke eisen de Nederlandse overheid stelt aan een pasfoto? Kijk dan op de volgende site naar de Fotomatrix: normen pasfoto .

Pasfoto printen: eisen pasfoto’s voor rijbewijzen, identiteitskaarten of paspoorten dien je te printen op glad fotopapier. De resolutie van de afdruk moet minimaal 400 DPI zijn.

Hieronder een screenshot van het programma om gratis een pasfoto te maken:

Online een pasfoto maken

Je kunt ook een pasfoto maken via een website of app. Op de website maakjepasfoto.nl  kun je een foto uploaden van een eigen gemaakte foto. Als je een foto hebt geüpload moet je drie stappen doorlopen, zodat je tot een goede pasfoto komt. De site wordt gemaakt door Photo4ID. Zij maken gebruik van kennis en ervaring die in de afgelopen jaren bij de productie van meer dan 40 miljoen ID-documenten (zoals paspoorten, rijbewijzen etc.) is opgedaan. De interactieve 3-klik-methode is speciaal voor deze internettoepassing ontwikkeld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

aanbevolen tips