Skip to content Skip to footer

WhatsApp bericht verwijderen

WhatsApp geeft je zeven minuten de tijd om berichten te verwijderen die je hebt verzonden. Met een eenvoudige truc kun je dit echter voor onbepaalde tijd verlengen. In deze blog leggen we je uit hoe je WhatsApp- berichten verwijdert, zowel voor- als nadat er zeven minuten verstreken zijn.

Het verwijderen van een WhatsApp- bericht

Het verwijderen van een verzonden WhatsApp- bericht is heel eenvoudig. Je legt je vinger op het bericht en houdt het vast. In de balk die nu verschijnt, kies je voor ‘Verwijder’ en vervolgens klik je op het pictogram van de prullenbak dat in de onderste balk verschijnt. Nu krijg je de vraag of je het bericht voor iedereen of alleen voor jezelf wilt verwijderen. Door de optie ‘Verwijderen voor iedereen’ te selecteren kan de ontvanger het bericht ook niet meer lezen. Dit is mogelijk tot zeven minuten nadat een bericht is verzonden.

Het bericht is verwijderd krijg je te zien:

Een bericht verwijderen op whatsapp

Wat gebeurt er als het bericht is verwijderd?

Je zult waarschijnlijk alleen iets aan deze optie hebben als het bericht nog niet door de ontvanger is gelezen. Als het bericht twee blauwe vinkjes heeft, betekent dit dat het gelezen is. Zijn de vinkjes grijs? Dan is het bericht nog niet gelezen. Wanneer het bericht is verwijderd, wordt het vervangen door een bericht waarin staat dat het bericht is verwijderd. Zowel de zender als de ontvanger kunnen dit laatste bericht lezen. De ontvanger weet dus wel dat er een bericht door jou verwijderd is, maar hij kan de inhoud ervan niet (meer) lezen. De optie ‘verwijderen voor iedereen’ werkt voor alle typen WhatsApp- berichten, of het nu gaat om: tekstberichten, video’s, afbeeldingen, GIFs of documenten. Het werkt bij zowel een iOS- als Android- telefoon.

Een WhatsApp- bericht na meer dan zeven minuten verwijderen

Stel je hebt een bericht verzonden en je wilt hem toch nog verwijderen, terwijl er al meer dan zeven minuten zijn verstreken. Nu kun je de functie “Verwijderen voor iedereen” niet meer gebruiken. Toch is er een simpele oplossing om het bericht alsnog voor iedereen te verwijderen. Dit werkt als volgt:

  • Schakel op je smartphone de wifi en de mobiele gegevens uit.
  • Ga naar Instellingen en vervolgens naar de Tijd en Datuminstellingen. Nu draai je de datum terug naar een tijd, voordat het bericht werd verzonden.
  • Open WhatsApp, zoek en selecteer het bericht, tik op het prullenbak pictogram en kies ‘Verwijderen voor iedereen’.
  • Vervolgens draai je de tijd weer terug en schakel je de wifi en de mobiele gegevens weer in.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.