Skip to content Skip to footer

3 manieren om geld te verdienen met Google

Je zou het misschien niet zeggen, maar ook aan grote site als Google valt te verdienen. Google is opgebouwd uit data en waarschijnlijk weet Google veel meer over jou dan je denkt. Google wil hun gebruikers nog beter kunnen bedienen en heeft daar best een (kleine) bijdrage voor over. Met het aanleveren van gegevens aan Google valt dus geld te verdienen. Google betaalt niet uit in harde cash, maar toch kun je er wel degelijk je voordeel mee doen. We geven drie manieren waarop je iets kunt verdienen aan Google.

Google Opinion Rewards

Met Google Opinion Rewards werk je mee aan korte enquêtes. Hiervoor moet je een app downloaden en installeren. Zodra er een enquête voor je klaarstaat, ontvang je een melding. Als je deze volledig invult, kun je maximaal vijfenzeventig eurocent verdienen per enquête. Dit wordt uitbetaald in Play- tegoed. Met dit tegoed kun je in de Play Store aankopen doen. Heb je dus een leuke game gezien, maar je hebt het geld er niet voor (over) dan is dit een leuke oplossing.

Doorloop de vragen en verdien geld voor de Play Store:

Tegoed voor de play store verdienen met google opinion rewards

Google Local Guides

Local Guides is een onderdeel van Google Maps. Je kunt punten verdienen door een bijdrage te leveren aan Google Maps. De punten krijg je door: een plaats te beoordelen, een review te schrijven, foto’s te plaatsen, een antwoord te geven, informatie te bewerken, ontbrekende plaatsen toe te voegen en feiten te controleren. Het aantal punten verschilt per bijdrage en hoe meer punten je verzamelt, hoe hoger je in “ranking” komt. De ranking loopt van één (nul punten) tot tien (honderdduizend punten). Voor de behaalde punten krijg je een bepaalde beloning, zoals: vroegtijdig toegang tot sommige programma’s, of met korting een product aanschaffen. Via het web kun je je aanmelden voor Local Guides.

Screenwise Media Panel

Door middel van Screenwise Media Panel wil Google de gedragingen van mensen op internet bijhouden. Dit heeft dan weer als doel om zo de diensten te kunnen verbeteren. Voor Screenwise Media Panel hoef je dan ook geen extra inspanningen te leveren. Het enige wat je moet doen, is je aanmelden voor Screenwise Media Panel op het web, of de app downloaden. Op het moment dat je je hebt aangemeld, volgt Google je bewegingen op internet. Hiervoor wordt je uitbetaald in zogenaamde “R’s”. Hoe langer je aangemeld bent, of hoe langer je de app op je telefoon houdt, hoe meer “R’s” er te verdienen zijn. De door jou behaalde “R’s” zijn inwisselbaar voor cadeaubonnen (vanaf tweehonderd “R’s”).

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.