Skip to content Skip to footer

Wat zijn de voordelen van Windows 11 Home?

Wanneer je houdt van gamen op je laptop of pc, kan het spannend zijn om van systemen te switchen. Want stel dat het nieuwe systeem ervoor zorgt dat de games niet meer optimaal draaien? Die angst is gelukkig onterecht wanneer je overstap wilt maken naar Windows 11 Home.

Instellen naar eigen wensen

Een belangrijk voordeel van Windows 11 Home is dat je veel meer instellingen naar eigen wens kunt aanpassen. Hiervoor hoef je ook niet meer het configuratiescherm helemaal door, want veel instellingen wijzig je simpel via je bureaublad. Zo kun je je scherm de interface geven die het beste bij je past. Ook is het heel prettig dat deze nieuwe versie het werken op meerdere schermen veel beter aan kan dan zijn voorganger. Zo onthoudt het systeem nu automatisch de locatie van de diverse apps op je schermen. Wanneer je op een later moment weer een extra scherm inplugt, zul je zien dat de apps weer tevoorschijn komen in die oude volgorde. Je hebt dus direct weer overzicht en kan snel aan de slag! Ga je gamen? Dan kan het nuttig zijn om ook instellingen die op de achtergrond draaien zelf aan te passen. Het is bijvoorbeeld slim om de energiemodus aan te passen, zodat de processor niet automatisch wordt teruggeschroefd.

Combineren met Office 2021

Wil je overstappen naar deze versie van Windows? Dan is het wel aan te raden om eerst even te checken of je laptop of pc compatibel is. Zo heb je voor dit systeem een processor nodig van 1GHz of sneller en een opslagruimte van minimaal 64 GB. Is je systeem compatibel? Dan is het de moeite waard om direct te kijken of je ook Office 2021 aanschaft. Windows 11 en Office 2021 – gamekeydiscounter.nl werken namelijk naadloos samen. De software is dus niet alleen interessant voor de gamer, maar bijvoorbeeld ook voor de thuiswerker. Voor die laatste is de integratie met Microsoft Teams ook erg fijn. Zo kun je nu via de taakbalk het geluid van je microfoon aan- en uitzetten en kun je ook documenten direct vanuit je taakbalk delen. Dat maakt online vergaderen dus een stuk simpeler en de combi van Windows 11 Home en Office 2021 echt de moeite waard. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.