Skip to content Skip to footer

Waarom VPN-routers niet ingewikkeld hoeven te zijn

We zijn er allemaal aan gewend geraakt gebruiksgemak te verwachten van de apparaten die we elke dag gebruiken. Sommige apparaten in huis zijn echter altijd zeer problematisch in het gebruik. Daartoe behoren onder meer VPN-routers.

Enerzijds zijn VPN-routers voor sommige mensen vandaag al standaarduitrusting in huis, omdat geografische barrières, maar ook bewakingsmaatregelen of het bewaren van gegevens, veel mensen ertoe aanzetten hun eigen huishouden ermee uit te rusten. Anderzijds zijn de aangeboden modellen niet altijd gemakkelijk te begrijpen en bieden zij niet de functies die de gebruikers wensen. Daar komt nog bij dat deze routers ver achterblijven bij de realiteit van internettoegang als het gaat om transmissiesnelheden. Met andere woorden, ze vertragen de snelheden.

Gemaakt voor gebruik in huis en op kantoor

Een bedrijf uit Zweden heeft dit ook ingezien en reeds 5 jaar geleden een router “VILFO” ontwikkeld, die al deze problemen oplost. De Vilfo VPN router is eigenlijk een kleine computer, zoals blijkt uit de HDMI- en USB-poorten voor muis en toetsenbord op het apparaat. De router is geoptimaliseerd om het gebruik van VPN-diensten zo gemakkelijk en haalbaar mogelijk te maken. Dit omvat “familiebescherming” of een “bypass”-functie en de snelste overdrachtssnelheid van alle routers op de markt.

Gemakkelijk te hanteren voor iedereen.

De router is eenvoudig te bedienen via elke browser. Indrukwekkend is dat er altijd een klantenserviceteam beschikbaar is via chat. Deze antwoorden onmiddellijk of binnen een paar uur met alle zorgen van de klanten. Dit is praktisch omdat deze dienst rechtstreeks vanuit het menu van de router kan worden benaderd. Gebruikers die weinig technische ervaring hebben, zullen dus snel alle functies begrijpen.

Compatibiliteit met vele VPN-diensten

Iedereen die ooit heeft geprobeerd een VPN-dienst te gebruiken op een TV-toestel, bijvoorbeeld om via dat toestel toegang te krijgen tot inhoud uit een ander land, zal snel hebben ingezien dat dit in theorie vaak gemakkelijker is en in de praktijk nauwelijks uitvoerbaar – daarom bieden VPN-routers een enorm voordeel in het huishouden.

Een VILFO router kan ook gemakkelijk worden gebruikt met een VPN provider. Dankzij de voorinstallatie van meer dan 30 verschillende providers, heeft u binnen enkele seconden toegang tot alle functies en kunt u verbinding maken via de servers van ExpressVPN, NordVPN, OVPN, PureVPN of vele anderen. Er kunnen echter ook aanvullende regels worden toegepast. Zodat bepaalde websites alleen gebruikt kunnen worden met of nooit zonder een actieve VPN-verbinding. In de snel groeiende markt van VPN-aanbieders is dit een echt nuttige oplossing voor iedereen.

VILFO de snelste VPN-router

Vandaag levert de VILFO router met OpenVPN al meer dan 500 MBit/s en met het nieuwe Wireguard protocol wordt VILFO de eerste GigaBit VPN router op de markt ooit. Vergelijkbare modellen van andere fabrikanten vereisen vaak hardware die duizenden euro’s kost voor dergelijke prestaties, maar de ontwikkelaars hebben dit alles al in de router geïntegreerd. De prijs van net geen 380 USD lijkt dan ook meer dan redelijk.

U kunt de router overigens alleen op de website van de aanbieder zelf kopen: https://www.vilfo.com/en

Geschreven door Ostriching.com

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.