Skip to content Skip to footer

Een goede bedrijfspresentatie geven: dit zijn de beste tips

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk klanten binnenhalen. Een manier om dit te kunnen realiseren, is aan de hand van een goede bedrijfspresentatie. Met een bedrijfspresentatie kun jij potentiële nieuwe klanten inspireren en proberen een goede eerste indruk achter te laten bij hen. Maar hoe kun je nu een goede bedrijfspresentatie neerzetten? Wij geven je wat handige tips!

Interessante inhoud

Als je een goede bedrijfspresentatie wilt geven, is het belangrijk dat jouw presentatie vol interessante inhoud zit. Het is dus belangrijk dat je het juiste vertelt. Wat zouden jouw potentiële klanten willen horen? Zorg ervoor dat er een duidelijke structuur in je presentatie zit, zodat het een logische opbouw heeft. Interessante inhoud is een van de belangrijkste punten van een goede bedrijfspresentatie, dus zorg ervoor dat je dit realiseert. Zonder interessante inhoud zal jouw doelgroep veel sneller afhaken.

Visuele ondersteuning

Tegenwoordig is er haast geen presentatie meer zonder visuele ondersteuning. Dit is dan ook echt een must voor jouw bedrijfspresentatie, want hiermee kun je een goede indruk achterlaten. Zorg ervoor dat het er tot in detail professioneel uitziet. Wat hiervoor handig is, is om een bepaald template te hanteren die je gebruikt. Jij bent degene die de presentatie moet geven, dus je moet zelf natuurlijk volledig achter dit template staan. Zorg ervoor dat de vormgeving jouw verhaal ondersteunt. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld het maken van een PowerPoint presentatie of het gebruiken van Keynote of Prezi. Ben je zelf niet zo handig in het maken van een visueel sterke presentatie? Dan kun je er altijd voor kiezen om dit uit te besteden. 

Als je een bedrijfspresentatie geeft met visuele ondersteuning, is het natuurlijk wel belangrijk dat dit op de dag zelf allemaal goed werkt. Je zit er tenslotte niet op te wachten dat straks jouw PowerPoint presentatie niet laadt. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over de juiste apparatuur. Zorg voor een goede laptop, maar ook voor de juiste aansluitingen. Denk hier niet pas over na op het moment zelf, zorg dat je dit al van tevoren hebt voorbereid. Heb je niet echt een goede laptop die hiervoor gebruikt kan worden? Een laptop huren kan dan zeker een aanrader zijn. 

Straal zelfverzekerdheid uit

Wat belangrijk is bij een goede bedrijfspresentatie, is dat je zelfverzekerdheid uitstraalt. Jij gelooft in het verhaal van jouw onderneming, dus probeer ervoor te zorgen dat jouw doelgroep dit ook gaat geloven. Probeer uit te stralen dat je een expert bent in jouw vakgebied en dat jij degene bent die de doelgroep kan helpen. Presenteer vol overtuiging, dat kan veel voordelen opleveren!

Feedback is belangrijk

Het kan nooit kwaad om feedback te krijgen op jouw bedrijfspresentatie. Geef jouw doelgroep dan ook de ruimte om dit aan jou te geven. Interactie is belangrijk en kan voor beide partijen voordelen opleveren. Vraag hen wat zij goed en minder goed vonden aan de presentatie en wat zij wellicht graag nog hadden willen horen. Ook is het verstandig om ruimte in te plannen voor vragen. Laat jouw doelgroep weten dat je openstaat voor het beantwoorden van allerlei soorten vragen. Of je dit nu midden in je presentatie doet of aan het eind: het geeft jouw doelgroep vaak een fijn gevoel. Zo kunnen zij extra verduidelijking krijgen.

Of je nu IT-hardware huurt bij Flexit Rent, een PowerPoint zelf maakt of uitbesteed en de presentatie vaak uit je hoofd oefent of juist niet: een bedrijfspresentatie kan best veel voorbereiding van je vragen. Deze voorbereiding is echter wel van groot belang. Een bedrijfspresentatie is vaak een eerste indruk en die moet natuurlijk wel goed zijn als je klanten wilt binnenhalen. Stop dan ook zeker tijd en moeite in je presentatie en presenteer vol overtuiging. Dan moet het vast helemaal goedkomen!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.