Geen categorieVier tips om bestanden en mappen te verbergen

Vier tips om bestanden en mappen te verbergen

Op een gedeelde computer wil je niet dat anderen gevoelige informatie lezen of zien. Een oplossing om nieuwsgierige ogen te voorkomen, is het verstoppen van je bestanden. Zo doe je dat.

Naar de cloud

Als het niet op de computer staat, kan het ook niet gezien worden. Zet je gevoelige bestanden dan in de cloud, in diensten zoals iCloud of Google Drive. Natuurlijk moet dat account alleen voor jou toegankelijk zijn, want anders werkt het nog steeds niet.

Windows-account

Maak je eigen Windows-account aan op je pc en zet daar een goed wachtwoord op. Vervolgens breng je de geheime bestanden naar je profielmap. Zo kunnen andere gebruikers niet bij je bestanden.

Encryptie

Als je echt de andere gebruikers niet vertrouwd en als de bestanden echt strikt geheim zijn, kun je de bestanden en mappen beveiligen met een encryptie. Dat doe je met programma’s als KryptoFiler of AxCrypt.

Mappen verstoppen

Staan al je geheimen in één map of in mappen? Met Wise Folder Hider kun je je mappen verbergen en alleen jij hebt met een wachtwoord toegang.

Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week