Skip to content Skip to footer

Hoe kun je veilig crypto kopen en bewaren?

Beleggen in crypto, deze verhandelen of in bewaring geven tegen rente zijn enkele manieren om winst te boeken. Deze redelijk nog nieuwe valuta komt met belangrijke risico waarvan je op de hoogte moet zijn. Zo kun je maatregelen treffen om deze risico’s tot een minimum te beperken. Er zijn natuurlijk ook andere risico’s die je niet altijd kunt vermijden, zoals het volatiele karakter van de cryptomarkt.

Er zijn betrouwbare adviezen die je kunt volgen om crypto veilig te kopen en je crypto veilig te bewaren.

Crypto veilig kopen

Nu is het algemeen advies crypto te kopen via een betrouwbare broker, zoals Bitvavo in Nederland. Als je voor het eerst gaat beleggen, is het goed om je eerst in te lezen. Veel mensen willen in Bitcoin investeren wat niet gek is, want het ’s werelds eerste crypto en populair. Voordat je via een betrouwbare broker in Bitcoin belegt, is het goed om te lezen over hoe Bitcoin kopen veilig geschiedt.

Klink misschien als veel werk om eerst te lezen. Maar vraag je eens af hoeveel tijd het je kost om geld dat je zou kunnen verliezen, weer te verdienen.

Online crypto bewaren

Als je crypto via een betrouwbare broker hebt gekocht, kun je ervoor kiezen deze online te bewaren. Brokers bieden ook bewaarmogelijkheden aan, aan hun cryptogebruikers. Je kunt je crypto ook inzetten, staken genoemd in het Engels, om passief crypto te genereren. Je crypto worden bewaard in een speciale wallet van de broker. Het risico is er wel dat de wallet door hackers aangevallen wordt en tegoeden gestolen worden.

Brokers treffen noodzakelijke maatregelen om veilig hun diensten aan te bieden. Gebruikers dienen ook de aanwijzingen van brokers te volgen voor veilige opslag. Zoals een krachtig wachtwoord instellen voor hun account en 2FA als extra bescherming laag. Als er vermoedens bestaan voor hackers helpt het om op de hoogte te zijn van het laatste crypto nieuws. Je kunt stappen direct ondernemen om je crypto veilig te houden.

Offline bewaren het veiligst

Het veiligst kun je je crypto offline bewaren in wat een hardware wallet genoemd wordt. Dit is een fysiek apparaatje zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano X. Hierop kun je verschillende soorten crypto veilig bewaren. Zolang het niet via een PC of laptop gekoppeld is aan het internet kan niemand erbij. Het nadeel echter hiervan is dat je geld eigenlijk stilstaat. Je verdient er namelijk niets aan door je crypto op zo een offline wallet te bewaren.

En als je nog meer informatie wenst over crypto en hoe deze veilig te bewaren, kun je het aan de crypto experts vragen van Cryptoglobal.io.

Tot besluit is de veiligste manier om crypto te kopen via een betrouwbare broker zoals Bitvavo in Nederland. Zelf kun je je account bij de broker veilig houden met een sterk wachtwoord en extra 2FA bescherming. Verder kun je kiezen tussen online crypto opslaan en offline crypto opslaan. Het voordeel van online opslaan, is dat je winst kunt boeken. Maar je loopt meer risico’s.

Bij offline opslag verdien je niets aan je crypto maar je loopt geen risico’s.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.