Skip to content Skip to footer

Zo bereid jij je thuis vanaf je eigen computer voor op het auto theorie examen

Je kunt nu voor het halen van je rijbewijs voor auto bijna alles online regelen. Je kunt online een boekje bestellen voor de theorielessen en online de lessen volgen bij een rijschool. Daarna kun je je vanuit het comfort van je huis je voorbereiden op het auto theorie examen van het CBR. Je mag meedoen vanaf je 16e aan het examen terwijl je 6 maanden voor je 16e jaardag de aanvraag voor het examen mag doen.

Hoe bereid je je dan voor op het examen na de lessen gevolgd te hebben? En hoe koop je een auto wanneer je je rijbewijs gehaald hebt?

Een auto kopen

Misschien neem je het besluit om een tweedehandse auto te kopen. Het kan bij een dealer of bij een individuele verkoper. Als je een auto ziet die je graag zou willen, is het belangrijk de auto eerst aan een controle te onderwerpen. Hoe je dit doet? Thuis vanaf je eigen pc kun je gratis kentekencheck uitvoeren. Belangrijke informatie over de auto krijg je direct te zien, zoals de APK-keuringsdatum, de dagwaarde van de auto, de eigenaren historie, de kilometerstand of tellerstand.

Ook inzichten over het schadeverleden van de auto, wegenbelasting overzicht en nog meer punten krijg je direct te zien. Zo behoed je jezelf tegen ongewenste situaties.

Theorie examenvoorbereiding

Voor je een auto koopt, moet je eerst het rijbewijs halen. En dat begint met het auto theorie examen van het CBR halen. Vanuit het comfort van je huis kun je gratis theorie examen oefenen online. Binnen het gratis systeem kun je eindeloos verkeersborden oefenen en oefenen met 20 vragen per keer. Je krijgt ook meteen uitslag. Als je hiermee voldoende zelfvertrouwen hebt opgebouwd, kun je meedoen aan het CBR theorie examen.

Voel je echter aan dat je meer moet oefenen, dan kun je kiezen voor extra oefeningen. Er zijn wel kosten verbonden aan de extra oefeningen.

Leren of herhalen

Het doet er niet toe als je nu begint met de auto theorielessen of als je toe bent aan een herhaling. Je kunt auto theorie leren gratis, dus zonder te hoeven betalen. Bovendien kun je de pagina’s van de website opslaan in je browser. Het voordeel hiervan is dat je op een later tijdstip offline de lessen kunt bekijken. Ook handig als je de lessen wilt herhalen. Mocht het zijn dat je behoefte hebt aan extra oefeningen dan zijn er wel kosten hieraan verbonden.

Het moment je 16 jaar oud bent, mag je meedoen aan het auto theorie examen van het CBR. De aanvraag mag je eerder doen. Om je goed voor te bereiden op het examen hoef je je huis niet uit. Je kunt online oefenen op elk onderdeel dat je kunt verwachten op het examen van het CBR. Er zijn gratis oefeningen, maar als je behoefte hebt aan meer oefenen, kun je hiervoor betalen. Met een goede voorbereiding ga je vol zelfvertrouwen het examen tegemoet en kun je in een keer slagen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.