Skip to content Skip to footer

Van Android naar iPhone? Hier moet je op letten!

Overweeg je de overstap van Android naar iPhone? Dat kunnen we ons goed voorstellen! iOS is namelijk een erg veilig en snel besturingssysteem dat je binnen enkele dagen zo onder de knie hebt. En heb jij bijvoorbeeld een MacBook of een iPad? Dan kunnen die apparaten fantastisch samenwerken met jouw iPhone. Er zijn een aantal zaken van belang om ervoor te zorgen dat jouw overstap zo soepel mogelijk verloopt. Vandaag gaan we samen met jou kijken hoe je dit zo makkelijk mogelijk regelt.

Scoor een goede deal

Het is je vast al opgevallen dat iPhones duurder zijn dan de gemiddelde Android telefoon. Helemaal als je ze vergelijkt met de goedkopere lijnen van bijvoorbeeld Samsung. Gelukkig krijg je ook een hele hoop terug voor de hoge prijs: uitstekende bouwkwaliteit, een makkelijk te leren besturingssysteem, perfecte integratie van de cloud en nog veel meer. Maar wist je dat je niet per se de nieuwste, duurste iPhone hoeft te kopen? Je kunt bijvoorbeeld een iPhone kopen in combinatie met een abonnement en op die manier veel geld besparen.

Dit is de 1 bij het artikel: van android naar iphone? Hier moet je op letten!.
Iphone 12, iphone 12 pro max en iphone 12 mini: tegenwoordig heb je veel keuze tussen verschillende iphone modellen.

Ruim jouw Android telefoon op

iPhone aangeschaft? Mooi, dan kunnen we beginnen! Dat doen we echter nog niet op de iPhone, maar op jouw Android telefoon. In de volgende alinea gaan we namelijk een app installeren op jouw Android telefoon die gegevens van deze telefoon overzet op de iPhone. Het gaat om de volgende gegevens: contacten, berichtgeschiedenis, camerafoto’s en video’s, fotoalbums, bestanden en mappen, toegankelijkheidsinstellingen, weergave-instellingen, web bladwijzers, e-mailaccounts, agenda’s en apps die zowel in de Play Store als de App Store beschikbaar zijn. We raden je dus aan om zaken als overbodige foto’s en apps te verwijderen. Op die manier kun je fris beginnen met jouw nieuwe iPhone.

Gebruik de app ‘Stap over op iOS’

Er zijn ontzettend veel mensen die de afgelopen jaren de overstap van Android naar iPhone hebben gemaakt. Daarom heeft Apple een hele handige app in het leven geroepen, namelijk ‘Stap over op iOS’. Deze app kun je downloaden in de Play Store. Belangrijk is dat je jouw iPhone nog niet hebt ingesteld! We raden aan om gebruik te maken van deze handleiding die Apple speciaal heeft samengesteld voor het overstappen van Android naar iOS. Volg je alle stappen nauwkeurig? Dan gaat het zeker goed komen met jouw overstap!

Dit is de 2 bij het artikel: van android naar iphone? Hier moet je op letten!.
Met deze app van apple zet je snel en makkelijk je gegevens over van android naar iphone.

Koop de juiste accessoires

Wist je dat Apple sinds de iPhone 12 bepaalde accessoires niet meer standaard levert bij aanschaf van een iPhone? Het gaat dan voornamelijk om de oplader en de bedrade oordopjes genaamd ‘EarPods’. Vooral de oplader heb je natuurlijk wel echt nodig om fatsoenlijk gebruik te kunnen maken van jouw nieuwe iPhone. Let er goed op bij aanschaf van jouw nieuwe iPhone wat er wel en vooral wat er niet meegeleverd wordt. Het is namelijk goed mogelijk dat je zelf nog een oplader en eventueel oordopjes aan dient te schaffen.

Conclusie

Zoals je hebt gezien, zijn er zeker een aantal zaken waar je op dient te letten bij de overstap van Android naar iPhone. Belangrijk is dat je de iPhone vindt die aan jouw eisen voldoet voor de juiste prijs. Let daarbij goed op of de juiste accessoires meegeleverd worden. Is dat niet het geval, dan is het belangrijk dat je deze zelf op tijd aanschaft. Zorg van tevoren dat jouw huidige Android telefoon geen overbodige apps, foto’s contacten en dergelijke meer heeft en lees nauwkeurig alle stappen uit de handleiding van Apple. Met al deze tips moet de overstap van Android naar iPhone zeker vlot gaan verlopen. We wensen jou alvast heel veen plezier van jouw nieuwe iPhone!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.