Skip to content Skip to footer

Je laptop versturen: 3 belangrijke tips

Of je nu zelf laptops bouwt en verkoopt, je je oude laptop verkoopt via Marktplaats of je laptop ter reparatie moet opsturen, het is niet niks om een laptop op de post te doen. Hij is kwetsbaar, zwaar en kostbaar. Daarom moet je het verstandig aanpakken. We geven drie belangrijke tips voor het versturen van je laptop.

Aangetekend verzenden

Wanneer je iets kostbaars zoals een laptop op de post doet, wil je natuurlijk wel graag bewijs hebben dat het bij de ontvanger aangekomen is. Het beste bewijs daarvoor is een handtekening van de ontvanger die daarmee aangeeft de zending ontvangen te hebben. Om deze reden moet je bij een kostbare zending altijd aangetekend je pakket versturen. Zo kan de ontvanger nooit ontkennen dat het pakket bij hem of haar aangekomen is wanneer er wel voor getekend is.

Verzekerd verzenden

Je laptop aangetekend verzenden levert een bewijs van ontvangst op, maar beschermt je niet voor eventuele beschadigingen die de computer tijdens het proces oploopt. Helaas kan er onderweg van alles gebeuren met je zending. Hij wordt immers regelmatig ter handen genomen en verplaatst, bevindt zich tussen andere pakjes en krijgt tijdens het vervoer ook met beweging te maken. Om je financieel in te dekken voor schade die tijdens het vervoeren van je pakket ontstaat, is het verstandig om de laptop verzekerd te verzenden. Zo kan eventuele schade verhaald worden op de verzekering en draai je er niet zelf voor op.

Inpakken in bubbeltjesplastic

Vind je verzekerd verzenden van je laptop te duur of wil je simpelweg de kans op schade minimaliseren? Dan is het belangrijk dat je je laptop goed inpakt voordat je hem op de post doet. Het fijne van een laptop is dat hij relatief klein is en dus vrij gemakkelijk in te pakken is. Het beste materiaal om je laptop te beschermen tegen stoten, is bubbeltjesplastic. Dit is er speciaal voor gemaakt en kost ook niet zo veel geld. Daarnaast is het verstandig om de lege ruimte in de doos waarin je de laptop verstuurt op te vullen met opvulmateriaal, zoals oude kranten. Zo voorkom je dat de laptop kan gaan schuiven in de doos.

Dit is de 1 bij het artikel: je laptop versturen: 3 belangrijke tips.
Laptop in een doos versturen

Natuurlijk is het niet goedkoop om iets zwaars zoals een laptop per post te versturen. Wil je besparen op de kosten voor je pakket versturen? Overweeg dan gebruik te maken van de diensten van Parcel Parcel. Je kunt hier ook gebruik van maken als je de laptop naar het buitenland wilt versturen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.