Skip to content Skip to footer

4 Tips: tv kijken op je smartphone

Stel: je moest een aantal decennia geleden lang in de trein, bus, het vliegtuig of de achterbank van de auto zitten. Je kon een boek lezen, mits je daar geen hoofdpijn van kreeg, maar verder was er bitter weinig te doen. Sinds de jaren ’80 zijn we verwend met de walkman, de Game Boy en nu hebben we allemaal een smartphone die de dode momenten draaglijker kan maken. Daarom hier een aantal tips om tv en series te kunnen kijken op je smartphone. Ook handig als iemand thuis iets anders wil kijken dan jij.

Tv kijken op je smartphone

Verschillende aanbieders van digitale tv bieden ook een app aan waarmee je op je smartphone of tablet óók naar alle zenders in je tv-abonnement kunt kijken. Ziggo heeft zijn Ziggo Go-app, KPN heeft de app KPN Interactieve TV, XS4ALL heeft XS4ALL Televisie en bij Telfort gebruik je de Telfort Interactieve TV-app. TV kijken op je smartphone wordt kinderspel met deze apps. Het betekent dat iedereen in huis naar zijn eigen programma kan kijken, en dat je onderweg in de trein gewoon naar het Nederlands Elftal kan kijken. Heb je Fox Sports in je abonnement? Ook naar die zenders kun je dan overal in Nederland kijken, zodat je optimaal van je abonnement kunt genieten.

Tv-series streamen

Voor tv-series kom je uit bij streamingdiensten. De meest populaire hiervan is het wereldwijd gebruikte Netflix, dat een ruim aanbod heeft aan series, films en documentaires. Een deel daarvan is originele content van Netflix zelf, dus om deze te kunnen zien kun je niet om de aanbieder heen. Het goedkoopste abonnement, voor één gebruiker, kost € 7,99,- euro in de maand en is ook geschikt voor kleine apparaten, zoals je smartphone.

Een andere aanbieder is Amazon Prime. Hier kun je bijvoorbeeld de heren van Top Gear zien in hun nieuwe serie The Grand Tour. Het goedkoopste abonnement kost € 5,99,- euro in de maand. Er is ook een Nederlandse aanbieder: Videoland. Hier vind je een goed aanbod van Nederlandse producten. Je betaalt € 8,99 euro per maand. Andere alternatieven zijn Pathé Thuis en NLZiet. Met de gratis app NPO Start kun je programma’s van de publieke omroep terugkijken.

Lees ook: Hoe kan ik streamen naar TV?

Torrents downloaden

Een andere veelgebruikte methode om is het downloaden van series en films via torrent-websites. TV kijken op je smartphone is dan helemaal gratis. Je hoeft dan niet te betalen voor de content, maar je overtreedt de wet op copyright. Wil je dit toch doen, dan kan dat op de telefoon met apps als UTorrent en BitTorrent. Voor het afspelen heb je geen internet nodig, omdat alle data dan op je smartphone staat. Wil je tijdens het downloaden al kunnen kijken, dan kun je de app Popcorn Time downloaden.

Internet en tv vergelijken

Een cruciale voorwaarde voor het kunnen kijken naar content van streamingdiensten en tv-zenders vanuit een app is een goede internetverbinding. Voor onderweg, als je geen wifi hebt, is het nuttig om 4G te hebben. Voor in huis is een goed Wifi-signaal belangrijk. Naast internet heb je een televisie abonnement nodig om tv-zenders op je smartphone te kunnen kijken in bijvoorbeeld zo’n app als Ziggo Go. Daarom is online internet en tv vergelijken om het juiste abonnement mét de juiste downloadsnelheid én de juiste tv-zenders te nemen verstandig. Als je de vaste telefoon nog gebruikt, is het misschien voordeliger om voor een alles-in-1-pakket te gaan.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.