Haal alles uit Spotify met deze Spotify tips

Heb je een Spotify account maar gebruik je deze eigenlijk alleen om je favoriete artiesten op te luisteren? Dan heb je nog niet alle mogelijkheden van Spotify ontdekt. De muziek streamingsdienst biedt namelijk allerlei mogelijkheden om meer muziek te ontdekken, in welke stemming je ook bent. Met deze Spotify tips haal je het maximale uit de streamingsdienst.

Download je favoriete muziek voor databesparing

Met een premium account krijg je van Spotify de mogelijkheid om je favoriete muziek te downloaden. Dit kan heel handig zijn wanneer je databundel niet zo groot is en je telkens aan het eind van de maand MB’s tekort komt. Zoek, wanneer je op de wifi zit, je favoriete muziek op en download deze dan. Je kunt vanaf nu alles afspelen, zelfs als je telefoon op vliegtuigstand staat. Hetzelfde geldt overigens voor podcastafleveringen. 

Ontdek nieuwe muziek

Spotify onthoudt de muziek die jij luistert. Op basis van jouw luistergedrag stelt Spotify meerdere afspeellijsten samen met nieuwe muziek om te ontdekken. Deze afspeellijsten vind je onder het kopje ‘ speciaal voor jou’. Hier worden niet alleen daily mixes van je lievelingsmuziek klaargezet, maar ook een discover weekly playlist die elke week nieuwe muziek voor je zoekt. 

Maak je eigen afspeellijsten

Een van de beste Spotify tips die we kunnen geven is het maken van je eigen afspeellijsten voor elke bui of van je favoriete artiest. Zo kun jij makkelijk jouw guilty pleasure muziek in een afspeellijst samenvoegen. Op zoek naar nieuwe muziek om hieraan toe te voegen? Scroll dan eens in de lijst naar beneden. Daar worden namelijk nummers door Spotify aanbevolen die goed passen in jouw afspeellijst. Of dit nou disco uit de jaren ‘ 80 is of de hipste muziek van nu. Overigens is samen een afspeellijst maken ook mogelijk. Maak een afspeellijst aan, zet deze op ‘openbaar’ en deel deze vervolgens met je vrienden. Zo kan iedereen zijn favoriete muziek toevoegen. Leuk voor tijdens een roadtrip!

Maak je eigen radiostation

Geen zin om zelf helemaal een afspeellijst in elkaar te zetten? Zet dan de nummerradio van Spotify aan. Dit radiostation speelt muziek af op basis van het door jouw gekozen nummer. Hiervoor ga je bij een nummer rechtsboven naar de drie puntjes. Kies vervolgens voor ‘ nummer radio’. Deze lijst kun je natuurlijk ook opslaan of downloaden zodat je hem niet kwijtraakt. 

Verfijn je zoekopdracht

Wil je muziek luisteren uit een bepaalde periode? Geen probleem! Typ dan in de zoekbalk “year:1990-1995”  in en je krijgt alle nummers en albums te zien uit deze periode. Natuurlijk kun je dit nog verder verfijnen door er bijvoorbeeld een artiestnaam achter te zetten. Zo krijg je alleen de muziek van die artiest uit die periode te zien. 

Over de auteur

Scroll naar boven