Skip to content Skip to footer

Spelen met vensters in Windows 10

Net als in alle vorige Windows-versies maak je in Windows 10 ook gebruik van vensters. Bijna elke app of programma gebruikt er één. Hieronder lees je handige venster trucs in Windows 10.

Alles op een rijtje

Als je het overzicht kwijt bent van al die vensters die je open hebt, kun je met één toetscombinatie orde in je Windows 10 maken. Druk de Windows-toets en de Tab-toets tegelijkertijd in en je ziet een venster overzicht.

Met de toetsencombinatie Alt en Tab krijg je een kleinere weergave.

Passen en meten Twee, drie of vier vensters tegelijk nodig? Dat kan.

  • Twee naast elkaar: sleep één van de twee vensters naar het midden van de zijkant van het scherm. Klik daarna op het tweede venster of sleep het tweede venster naar de andere kant
  • Twee onder elkaar: sleep één van de vensters naar boven tot je niet verder kunt. Klik op het tweede venster of sleep dit tweede venster naar onderen tot je niet verder kunt.
  • Drie of vier: sleep venster 1 naar een hoek van het scherm. Doe hetzelfde met de andere vensters, maar dan in een andere gewenste hoek.

Schudden

Ben je al die vensters zat en wil je maar één venster in beeld. Ga met je muis naar de bovenkant van dat venster. Klik en houd vast. Schud het venster snel van links naar rechts.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.