Home Smartphone Spam berichten op je Facebook?

Spam berichten op je Facebook?

Het komt soms voor dat er berichten worden geplaatst op je Facebook, waar je geen controle over hebt. Dit zijn spamberichten op Facebook. Dit kun je makkelijk voorkomen. Wat namelijk het probleem is, als er een bericht geplaatst wordt en je klikt op een link wordt er automatisch een app geïnstalleerd. Je geeft de app toegang tot Facebook en de app plaatst automatisch spamberichten op je tijdlijn.

Een voorbeeld van spamberichten op Facebook is onderstaand bericht:

Dagelijkse stalker rapport: 85 mensen hebben jouw profile deze week bekeken. 85 mensen hebben je profile vandaag bekeken. Kijk op link voor details.

Zo ziet dat bericht eruit op Facebook:

Spam berichten op Facebook

Hoe kun je voorkomen dat een bericht niet meer automatisch op je tijdlijn van Facebook wordt geplaatst?

  • Open Facebook
  • Ga rechtsboven naar het pijltje en kies Instellingen
  • Klik links op Apps
  • Bekijk de apps en klik op het krijsje om een onbekende app te verwijderen

Hieronder een screenshot van app die toegang hebben tot het Facebook account. Doorloop de apps en zoek eventueel op Google welke apps je onbekend voorkomen. Bij twijfel gewoon verwijderen:

Spam op jouw Facebook

In het spam voorbeeld van de Dagelijkse stalker verwijder je de app: TMY8 of Mhz3. Eigenlijk komt het er op neer dat je alle apps moet verwijderen die je onbekend voorkomen.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.