Skip to content Skip to footer

Gebruik je smartphone als muis

In plaats van een nieuwe en dure draadloze muis voor je pc te kopen, kun je veel beter een paar euro besteden aan de Remote Mouse app, die je mobieltje als multifunctionele muis laat fungeren.

Computermuizen worden voortaan overbodig door deze uiterst handige app. Met de zeer uitgebreide Remote Mouse – die beschikbaar is voor zowel de iPhone, iPod, iPad, Android als de Windows smartphone – kun je alles doen dat je ook zou kunnen doen met een gewone muis en toetsenbord. Plus nog meer.

Je kunt de applicatie bijvoorbeeld ook gebruiken als een Wii-afstandsbediening die te bedienen is door een snelle beweging van je pols, of je kunt het ingebouwde toetsenbord gebruiken om dingen te typen. In een handomdraai wissel je de Remote Mouse om in een computermuis, waarbij je niet eens hoeft te navigeren naar de taakbalk op je computer. Daarnaast kun je de app ook gebruiken als afstandsbediening voor een Keynote of Powerpoint presentatie. De lijst van mogelijkheden is bijna onuitputtelijk.

Er is zowel een gratis als betaalde versie van draadloze muis, maar de betaalde Pro-versie wordt momenteel gratis worden aangeboden. De app voor Androis, iOS en Windows kun je downloaden: kapotte muis gebruik je smartphone.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.