Skip to content Skip to footer

Data overzetten van Runkeeper naar Strava

Er zijn twee bekende apps als het aankomt op het bijhouden van jouw wandelingen, ritten en hardloopactiviteiten, dit zijn natuurlijk Runkeeper en Strava. Beide apps zijn handig om te gebruiken, al zien we wel dat de meeste mensen de laatste tijd de voorkeur geven aan Strava. Wat kun je nu het beste doen als je jouw data over wilt zetten van Runkeeper naar Strava? Dat gaan we jou laten zien, dankzij deze 4 manieren zou het namelijk een eitje moeten zijn!

Exporteer de data direct

Strava en RunKeeper hebben beiden import- en exportopties die je kunt gebruiken voor het overzetten van data. Wel is het belangrijk dat je weet dat je via deze methode maar 25 runs tegelijk kunt overzetten naar Strava. Om direct te beginnen met het exporteren van de data zal je jouw RunKeeper account moeten openen in je browser.

  • Klik rechtsboven op het tandwieltje voor Instellingen
  • Kies linksonder voor Export data
  • Selecteer een van datum en tot datum
  • Druk op Export Data
  • Download het zip-bestandje door op de knop Downloaden te drukken
Data van runkeeper overzetten naar strava

Meld je vervolgens aan bij jouw Strava-account.

  • Klik rechtsboven op het ‘+’ tekentje
  • Kies voor Activiteit uploaden
  • Druk op Bestanden kiezen
  • Selecteer het GPX bestand van Runkeeper
  • Druk op Open

Controleer of de gegevens overeenkomen met de data uit RunKeeper. Heb je dit gedaan dan staat als het goed is al jouw data in het menu van Strava!

Gegevens importeren in strava

Synchroniseer met SyncMyTracks – Android

Hoewel je ervoor kunt kiezen om de data direct te exporteren gaat het limiet van 25 runs per upload wel een beetje op je zenuwen werken. Sync My Tracks is een Android app, helaas ook alleen voor Android, die je zowel gratis als betaald kunt gebruiken. De gratis versie stelt je in staat om 40 runs te exporteren van RunKeeper naar Strava. Bij de betaalde versie is er helemaal geen limiet, hier kan je dus oneindig veel runs overzetten naar Strava. Het grote voordeel van deze app is dat je niet alleen Strava en Runkeeper kunt synchroniseren, maar ook: Endomomdo, Fitbit, Garmin Connect, Polar Flow, Runtastic, Samsung Health TomTom Sports, Nike+ Run Club en Decathlon Coach.

Om te beginnen met het exporteren zal je de app Sync My Tracks downloaden vanuit de Play Store. Selecteer RunKeeper in het menu. Voer al je inloggegevens in en doe hetzelfde voor Strava. De gegevens die van RunKeeper naar Strava zijn geëxporteerd zijn via de gratis versie ook echt gratis. Geen pop-ups met rare betaalverzoekjes, geen afschrijvingen van je Play Store rekening. De pro-versie kost 3,49 dollar, een investering die voor een professionele sporter natuurlijk zo gemaakt is. 

Door op het + teken te klikken kun je een account toevoegen. Met SyncMyTracks is het mogelijk om van het ene account naar het andere account over te zetten, maar je kunt ook kiezen om te synchroniseren tussen alle accounts.

Sync my tracks app

Kies voor Tapiriik Sync – Android

Tapiriik is een andere Android-app voor het exporten van al jouw runs naar Strava. Open Tapiriik Sync en klik op RunKeeper om je aan te melden. In tegenstelling tot sommige andere apps heb je geen wachtwoord nodig, dit scheelt dus aardig wat tijd. Doe hetzelfde voor Strava en meld je aan bij je account. Tik nu op de knop Synchroniseren om jouw data over te zetten. Als het goed is zie je het tekentje nu ronddraaien. De integriteit van de overgedragen gegevens is bij deze app altijd volkomen geheim, je hoeft niet bang te zijn dat derden met jouw data er vandoor gaan. De app is gratis te gebruiken, dit maakt het een goed alternatief voor SyncMyTracks.

Tapiriik app

Gebruik RunGap – iOs

De laatste app op ons lijstje is voor alle iOS-gebruikers. Je kent het proces inmiddels al wel. Open de app en selecteer jouw account. Klik RunKeeper aan uit de lijst en meld je aan met je ID en wachtwoord. Doe nu hetzelfde voor Strava. Het importeren en synchroniseren begint gelijk, deze app is dan ook echt een stuk sneller dan de bovenstaande opties. Je kunt al jouw activiteiten in RunGap vinden onder het tabblad Activiteiten. RunGap is gratis te gebruiken en werkt verbazingwekkend goed. RunGap staat je toe om gegevens te bewerken als er iets mis is gegaan bij het exporteren, zo weet je zeker dat je het meeste uit de app zult halen. 

Rungap voor ios

Rennen, hardlopen en wandelen is natuurlijk super goed om te doen. Als je Strava gebruikt om je hardloop- en fietssessies bij te houden dan kan je met de bovenstaande methodes jouw gegevens importeren vanuit RunKeeper. Dit maakt het een stuk makkelijker om alles bij te houden!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.