Skip to content Skip to footer

Dit zijn de beste navigatie-apps 

Verdwalen tijdens je vakantie? Niet met onze tips. Nee, je hebt geen papieren kaarten meer nodig. Je hebt nu namelijk een betere optie die op je smartphone zit. Wij hebben de beste navigatie-apps op een rijtje gezet. Uiteraard ligt het aan jou welke van de navigatie-apps het beste bij je past.

Waze: slimme en actuele app

Deze navigatie-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is een mooie simpele app. Een van de pluspunten van Waze is dat de app heel actueel is. Het is namelijk mogelijk dat gebruikers informatie kunnen doorgeven over ongelukken op de weg en files. Doorgeven van informatie mag natuurlijk niet tijdens het rijden. Denk er dus aan om de auto langs de kant te zetten als je een melding wil maken. Je kan ook je bijrijder de informatie laten invoeren voor gemak. Met Waze kan je offline navigeren. Uiteraard moet je wel eerst de route plannen op een plek waar je internet verbinding hebt. De app zal dan de kaarten downloaden. Het is alleen maar mogelijk om de app voor autoroutes te gebruiken. Voor fietsers en wandelaars zijn er genoeg andere goede navigatie-apps.

CityMapper: voor de stadsliefhebbers

Deze reisplanner combineert alle soorten transporten die er bestaan. Of je nou met de metro, bus, fiets uber of veerpont reist, CityMapper weet wel raad. De app beschikt over real time data. Je zal dus altijd op de hoogte zijn van vertrektijden. CityMapper dekt een aantal grote steden over de rest van de wereld. De app reist als het ware stap voor stap met je mee om je eindbestemming te bereiken. Het is een real time navigatie. Je krijgt bijvoorbeeld eerst de looproute te zien naar de bus. Vervolgens schakelt je app naar een ander scherm waar je de vertrektijden van de bus ziet. Ook geeft de app een notificatie wanneer je moet uitstappen. Dit is vooral handig als je in het buitenland bent.

De beste navigatie apps

HERE WeGo: gebruiksvriendelijke app

Here WeGo is een uitgebreide app die een eenvoudige interface heeft. De route-aanwijzingen worden duidelijk aangegeven. De app beschikt over routeplanners voor automobilisten, fietsers, wandelaars en mensen die gebruik maken van openbaar vervoer. Als je geen data wil verbruiken dan kan je de app ook offline gebruiken. Dat zou moeten helpen in gebieden met langzame internetverbinding. De app geeft je live updates tijdens het rijden, zodat je eventueel files kan vermijden. Handige app dus en alles is gratis.

Flitsmeister: flitsers en navigatie in één

Met de bekende flits-app kun je tegenwoordig ook navigeren. De app beschikt ook over stembegeleiding en kaartinstructies. De app heeft een minimalistisch ontwerp, die duidelijk is. Voordat je de auto instapt kan de app je helpen met het voorbereiden van je reis. Je kan namelijk alvast zien waar er files staan en waar je extra op je snelheid moet letten. Tijdens het rijden geeft de app een signaal af wanneer je een flitspaal nadert, vervolgens vertelt hij hoe hard je mag rijden.

Sygic: hoge kwaliteit kaarten

Deze app werkt met TomTom-kaarten. De kaarten worden op uw telefoon opgeslagen en zo is het mogelijk om zonder internetverbinding er gebruik van te maken. Je kunt offline kaarten van meer dan 100 landen downloaden. Sygic is gratis te gebruiken, maar er is ook een Premium-versie beschikbaar. Tegen betaling krijg je toegang tot 3D-kaarten, rijbaanbegeleiding, snelheidswaarschuwingen en meer. Ook voor stemnavigatie moet je betalen. Voor de kaarten hoef je niet te betalen.

Lees: De beste podcast apps voor op je smartphone

Google Maps: de app waar je altijd op kunt vertrouwen

Google Maps heeft ontzettend veel functies die deze app handig maakt. De app heeft enorm veel locaties, beoordelingen, routebeschrijvingen, foto’s tot beschikking. De app heeft Plattegronden waarmee je makkelijk de weg vindt op grote locaties zoals vliegvelden, winkelcentrums en stadions. Google maps heeft zeer uitgebreide en nauwkeurige kaarten van 220 landen en gebieden. Ook vind je kaarten van openbaar vervoer in heel veel steden. Google Maps probeert de informatie zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven. Je kunt altijd vertrouwen op deze geweldige app.

Navigeren met google maps

TomTom GO: slimme en betrouwbare app

Deze app is een slimme en nieuwe autonavigatietechnologie van TomTom en verkeersinformatie. De kaarten in de app zijn aanpasbaar, op basis van wat jij nodig hebt. Er zijn daarnaast wekelijkse kaartupdates die de app up to date houden. Een grote voordeel van deze app is dat je niet alle kaarten van de wereld hoeft te downloaden. Je kan er dus voor kiezen om alleen de kaarten van de Benelux te installeren. Dit is meestal wel genoeg. Als je op vakantie gaat kan je altijd tijdelijk andere delen van de wereld installeren, makkelijk tóch? Offline kaarten worden lokaal opgeslagen. Je bespaart daarmee op je datakosten. De app geeft je elke maand tot 75 km gratis navigatie. Je kan ook een abonnement van 1 maand of 1 jaar aanschaffen met een onbeperkt aantal kilometers. Dit is dus duidelijk een van de premium navigatie-apps.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.