Skip to content Skip to footer

Profiteren van internet deals

Je maakt er nagenoeg de hele dag gebruik van; thuis, onderweg, op je werk: internet. En zeg nu zelf, een trage internetverbinding is echt een no go. Je wilt de hele dag lekker vlot kunnen appen, streamen, downloaden, surfen, werken, videobellen. Zeker nu velen ook een thuiswerkplek hebben ingericht en daar graag gebruik van maken is snel internet thuis een must. Maar wat is nu de beste optie? Start hiervoor met internet vergelijken. Dat is eenvoudig en snel gedaan en geeft je direct een compleet beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Hoe kun je het beste vergelijken?

Start op een vergelijkingssite. Deze sites bieden een compleet overzicht van alle providers op jouw adres. Je vult even je postcode en huisnummer in. Dat scheelt jou een bezoek aan meerdere losse websites en een overzicht maken in Excel. Dit hoeft niet, hier zijn handige vergelijkers voor beschikbaar. Geef goed aan wat jouw wensen zijn en de vergelijker toont direct het beste resultaat dat daarbij past, eenvoudiger wordt het niet. De opties om jouw wensen aan te geven zijn uitgebreid, en de goedkoopste optie verschijnt automatisch bovenaan in de resultaten inclusief de huidige welkomstaanbiedingen.

Wat zijn handige periodes?

Wil je maximaal profiteren van korting als je de overstap gaat maken naar een andere provider? Het hele jaar door zijn er mooie welkomstaanbiedingen, dus laat dat sowieso een geruststelling zijn. Maar in de maand november en december is er toch vaak nét dat beetje extra. En dat heeft te maken met de kortingsdagen Black Friday en Cyber Monday. Twee zeer populaire dagen eind november die voor een periode van zo’n 2 weken ook bij telecomproviders zorgen voor extra korting. Moet je er per se op wachten? Nee, maar als je toch in november van plan bent om een overstap te maken dan kan net even wachten wel slim zijn. Uiteraard zorgen deze kortingsdagen ook voor korting op heel veel andere producten en diensten waar je van kunt profiteren.

Overstappen

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om over te stappen, dan zie je er misschien wel een beetje tegenop. Met wie moet je contact opnemen en hoe sluit je de nieuwe apparatuur aan? Maar het is echt niet nodig om je daar druk om te maken. Je nieuwe provider neemt contact op met je huidige provider en zorgt ervoor dat je geen dag zonder internet zit. Vaak is een gratis monteur onderdeel van het welkomstpakket bij jouw nieuwe provider, zodat je ook de installatie niet zelf hoeft te doen. De monteur gaat pas weer weg zodra alles werkt. En als je handig bent, dan kun je het ook gewoon zelf doen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.