Skip to content Skip to footer

EarFun Air Pro: één oordopje werkt niet!

EarFun Air Pro en zijn opvolgers en aanverwanten zijn populaire alternatieven voor Apples AirPods. Ze zijn makkelijk verkrijgbaar, lichtgewicht, van goede kwaliteit en vooral goedkoper. Maar werkt er plots maar één oordopje? Dan helpen wij je dat weer recht te trekken.

De oordopjes van de EarFun Air Pro werken net als de Airpods met bluetooth en bieden een noise-canceling-optie en sterk geluid. Dit maakt het nog eens extra irritant als het geluid van eentje plots uitvalt.

EarFun Air Pro: eerst opladen en dan reset

Het klinkt logisch maar het zou kunnen dat je oordopjes niet meer ver genoeg opgeladen zijn. Dus leg ze eerst in hun case aan de stekker. Denk sowieso aan een uurtje of twee om er zeker van te zijn dat je goed zit. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je kijken of het direct lukt met alleen de volgende stap.

Dit is de 1 bij het artikel: earfun air pro: één oordopje werkt niet!.

Een fabrieks-reset voor je oordopjes is stap twee. Dat klinkt overigens enger dan het is. Er staan geen gegevens op je EarFun Air Pro opgeslagen. Je merkt zelf dus weinig van de reset. Wel kan het problemen oplossen. Voor een reset volg je de volgende stappen:

  1. Stop je oordopjes in de bijbehorende oplaadcase (oplaaddoosje)
  2. Houd de case open en dubbelklik op het knopje (plat rondje) in het midden
  3. Wacht tot het witte lichtje bóven het knopje gaat knipperen en afwisselt tussen wit en groen licht
    • De reset is nu klaar!
  4. Verbreek nu de oude bluetooth-connectie tussen je apparaat (bijv. laptop of smartphone) en je oordopjes (niet de connectie “vergeten”)
  5. Verbind je EarFun Air Pro opnieuw met je apparaat door middel van bluetooth

Je zou nu weer met beide oordopjes muziek moeten kunnen luisteren. Werkt het toch niet? Check dan of je de eerste stap – het opladen – hebt overgeslagen of te kort hebt uitgevoerd. Doorloop daarna nogmaals bovenstaande oplossing.

Het geluid is laag of er is nog steeds niets te horen

Dit is de 2 bij het artikel: earfun air pro: één oordopje werkt niet!.

Alles via het boekje gedaan en nóg werkt dat ene oordopje niet? Dit kan wel eens ‘slechts’ vervuiling zijn. Maak het oordopje voorzichtig schoon met een wattenstaafje. Haal eventueel het siliconen stukje eraf en maak dit afzonderlijk schoon. Let op dat je niet te ruw aan de slag gaat op het mesh-gedeelte van de EarFun Air Pro. Je vindt deze op de onderkant van je oordopje, net onder de siliconen stukjes en boven aan de achterkant. Denk ook aan de twee ‘connectors’ van het oordopje aan de case: waar ze samenkomen en vastklikken.

Nu kun je weer lekker naar je favoriete nummers luisteren. Mét beide oordopjes!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.