Skip to content Skip to footer

Optimaliseer de ICT-inrichting van jouw onderneming

Heb je als ondernemer weleens te maken gehad met het verlies van de internetverbinding of, nog erger, het verlies van belangrijke data? Dit zijn zaken die je als ondernemer koste wat het kost wil voorkomen. Iets wat jou hierbij kan helpen is een zogeheten ‘patchkast’. In deze kast is er genoeg plek voor alle kabels die zorgen dat jouw internet en telefonie goed blijven werken. Vandaag gaan we met je kijken hoe zo’n kast jouw onderneming verder kan helpen.

Wat is een patchkast nou precies?

Een patchkast kun je zien als de meterkast van jouw onderneming. Het is de basis van het netwerk waar alle kabels samen komen. Hierbij kun je denken aan de kabels van computers, printers, alarminstallaties, pinapparaten, wifi-apparatuur en telefonie apparaten. Tel alle kabels van jouw onderneming maar eens bij elkaar op. Je kunt je voorstellen dat het zeer belangrijk is dat alles beheerd kan worden vanaf een centraal, overzichtelijk punt. Losliggende kabels zijn namelijk gevoeliger voor storingen en kunnen door vuil, stof en dergelijke beschadigd raken. Daarnaast zorgt een patchkast er niet alleen voor dat het netwerk netjes blijft, maar het zorgt ook voor een goede koeling. Dit zorgt ervoor dat jouw kabels en apparatuur langer meegaan.

Dit is de 1 bij het artikel: optimaliseer de ict-inrichting van jouw onderneming.
Overzicht zorgt ervoor dat storingen makkelijker te verhelpen zijn.

Waar dien je op te letten bij aanschaf?

Er zijn een aantal zaken van belang bij het aanschaffen van een patchkast. Laten we beginnen met de huidige kabels die je gebruikt. Als deze kabels al wat ouder zijn en/of los hebben gelegen, is het een goed idee om de huidige kabels te vervangen door nieuwe kabels. Zo begin je fris met je nieuwe patchkast. Let er uiteraard wel op dat je een hoogwaardige netwerkkabel kiest. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe groot de patchkast dient te zijn en hoeveel ruimte jij ervoor hebt in jouw pand. Heb je een kleine onderneming? Dan zou een kleine patchkast eventueel in de meterkast kunnen. Heb je een grote onderneming? Dan is een aparte serverruimte een goed idee. Over ruimte gesproken: let niet alleen op hoeveel je nu nodig hebt, maar houd ook rekening met de toekomstige groei van jouw onderneming. Zo kun je in de toekomst altijd nog je patchkast verder uitbouwen.

Dit is de 2 bij het artikel: optimaliseer de ict-inrichting van jouw onderneming.
Zorg dat je goede netwerkkabels koopt, bijvoorbeeld cat 5 of cat 6-kabels.

Kies een gerenommeerde aanbieder

Zoals je hebt gezien, zijn er een hoop zaken waar je op dient te letten bij de aanschaf van een patchkast. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerde aanbieder. De ervaring zorgt ervoor dat dit bedrijf precies weet wat jij nodig hebt voor succes. Bestel jij bij een specialist? Dan zal deze er niet voor terugdeinzen om jou geld terug te geven als jij niet tevreden bent. Let daarnaast op de beoordeling van andere klanten; dit spreekt boekdelen. Als laatste zijn lage prijzen en snelle levertijden uiteraard van belang. Heb je een aanbieder gevonden die aan al deze eisen voldoet? Dan is het tijd om te bestellen. We hopen dat je met deze tips verder kunt en binnenkort over een goede patchkast beschikt. Veel succes met jouw onderneming!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.