Zo vind je opgeslagen wifi-wachtwoorden op iPhone & iPad snel terug

Is er iets misgegaan met je verbinding en moet je na maanden of jaren je wifi-wachtwoord weer invoeren? Of misschien heb je bezoek dat je toegang tot je wifi wil verschaffen. Het kan ook zo zijn dat je recentelijk een nieuw wachtwoord hebt aangemaakt maar die je bijna direct bent vergeten. Soms moet je simpelweg je eerder opgeslagen wifi-wachtwoorden terugvinden. Zo doe je dat op een iPhone en iPad.

Klik om ook wifi-wachtwoorden terug te halen van Android, Windows 10, Windows 11 of MacBook.

Opgeslagen wifi-wachtwoorden kwijt

Vaak slaan we onze wifi-wachtwoorden niet bewust op: we voeren ze in en zijn daarna automatisch verbonden met het netwerk. Hartstikke handig, totdat je deze tóch een keer nodig hebt na problemen met de connectie, een nieuw modem of om een andere reden. Extra vervelend als het ook nog eens bestaat uit een willekeurige regel van letters, cijfers en speciale tekens. Het kan soms ja-ren geleden zijn dat je het wachtwoord ooit hebt ingevuld.

Terughalen wifi-wachtwoorden iPhone & iPad

Vrouw in trui houdt iPhone vast om wifi-wachtwoorden te vinden

Weet dat je minimaal iOs 16 nodig hebt om op iPhone & iPad deze wachtwoorden te kunnen bekijken. Update dus altijd eerst de laatste versie van het besturingssysteem. Er is wel een omweg voor oudere besturingssystemen. Hier komen we zo op terug.

  1. Ga naar Instellingen [app met tandwieltje]
  2. Tik op wifi en selecteer het netwerk waarvan je het wachtwoord wilt weten
  3. Klik op de info-knop [het i’tje]
  4. Tik op het verborgen wachtwoord
  5. Gebruik Face ID [gezichtsherkenning] of Touch ID [je vingerafdruk] om het wachtwoord te onthullen

Ouder besturingssysteem

Er is mogelijk een omweg voor mensen met een ouder besturingssysteem. Dit werkt echter alleen als je ook een Mac hebt en met name als het gaat om je wifi van thuis, uitzonderingen daargelaten. Zolang het maar gaat om plekken waar je verbonden bent geweest op je iPhone én je Mac. Hoogstwaarschijnlijk is je wifi-wachtwoord ook opgeslagen op je Mac. Je kunt daarom ook de stappen volgen van vergeten wifi-wachtwoorden op de Mac. Zodra je daar het wachtwoord hebt, vul je deze in op je iPhone of iPad.

Over de auteur

Scroll naar boven