Skip to content Skip to footer

Meespelen in internationale loterijen – waarop moet ik letten?

Wel eens meegespeeld in een van de grote Nederlandse loterijen? In een specifieke loterij? Met een specifieke reden ook wellicht? Laat ons eens raden: in de loterij waarin je kans maakte op de grootste jackpot van dat moment. Waar of niet?

Misschien zitten we er wel helemaal naast in jouw geval, maar voor de meeste mensen zal een omvangrijke jackpot, zoals de jackpot in de Koningsdagtrekking of de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij bijvoorbeeld, een goede reden zijn om een loterij lot te kopen. Natuurlijk zullen er best andere overwegingen zijn om je geluk in een loterij te beproeven, maar de hoogte van de jackpot en de geboden winkansen zijn, in die volgorde, toch écht de belangrijkste.

Wat gebeurt er buiten Nederland op loterij gebied?

Hoewel het aanbod van loterijen in Nederland behoorlijk riant is en er met enige regelmaat jackpots van ettelijke tientallen miljoenen euro’s te verdienen zijn, is Nederland niet echt het walhalla als het om loterijen gaat. Buiten onze landsgrenzen stuit je op loterijen waarin prijzen worden gewonnen waarvan je oren spontaan beginnen te klapperen! In de Europese EuroMillions loterij kan de jackpot tot maximaal €190 miljoen oplopen, iets wat in het verleden al twee keer is gebeurd. Ook in de Italiaanse SuperEnalotto en de Spaanse La Primitiva heeft de jackpot al tot boven de €100 miljoen gereikt. Het écht grote geld is te vinden in de Verenigde Staten: net zoals de junkfood menu’s zijn ook de loterij jackpots daar gesupersized! De twee grote Amerikaanse loterijen, US Powerball en US Mega Millions, hebben beide al verschillende keren de grens van de $500 miljoen doorbroken. Begin 2016 slaagde de Powerball loterij erin om voor het eerst in de internationale loterij historie een jackpot van boven de $1 miljard – $1,6 miljard om precies te zijn – te bereiken!

Nu denk je misschien bij jezelf: “allemaal leuk en aardig, maar wat heb ik aan die info?”. Nou, heel veel – zeker als er een echte loterij liefhebber achter jou schuilgaat! Waarom? Omdat je tegenwoordig zonder problemen in loterijen over de hele wereld kunt meespelen, zonder zelfs maar uit je stoel op te staan! Hoe? Online natuurlijk!

Online meespelen, is dat wel veilig?

Er zijn nogal wat verhalen in de omloop die doen vermoeden dat zo’n beetje alles wat er op het vlak van internationale loterijen gebeurt, frauduleus is. Natuurlijk is niet alles zuivere koffie, maar dat geldt net zo goed voor heel veel zaken die niks met loterijen te maken hebben. Het is gewoon zaak dat je voorzichtig bent, je terdege verdiept in de materie en pas besluit om met een aanbieder in zee te gaan als je een goed beeld hebt van de geboden dienstverlening.

Veilig een loterij spelen op internet

Doe je huiswerk voordat je jezelf registreert

Een goed startpunt om te ontdekken welke aanbieders er zoal zijn en welke voor- en nadelen ze hebben, is een vergelijkingssite als www.lottery-review.com, waar 5 van de belangrijkste aanbieders van online loterij diensten met elkaar vergeleken worden. Op basis van verschillende criteria wordt een oordeel geveld over elk van deze aanbieders, die zonder uitzondering al een tijd meedraaien. theLotter, bijvoorbeeld, is al sinds 2002 actief en heeft door de jaren heen al ruim $50 miljoen aan prijzen uitgekeerd – commissievrij! Daarnaast hanteert theLotter een ‘Geld terug garantie’ waarvan je gebruik kunt maken in het geval je niet te spreken bent over de geboden service. theLotter heeft ook veruit het grootste aanbod van loterijen: alle grote internationale loterijen die je mag verwachten worden aangeboden, waaronder de Amerikaanse Powerball en Mega Millions loterijen, en grote Europese loterijen als EuroMillions, La Primitiva, SuperEnalotto en ook de Duitse Lotto. Daarnaast wordt het aanbod aangevuld met enkele minder bekende maar zeer attractieve loterijen, zoals de Australische en Braziliaanse loterijen.

Zorg ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt zodat je een gefundeerde keuze kunt maken. Als je eenmaal zover bent dat je daadwerkelijk kunt gaan meespelen, gaat er voor de ware loterij fanaat een wereld open!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.