Skip to content Skip to footer

iPhone 14: wat kunnen we verwachten?

Koop jij ieder jaar steevast de nieuwste iPhone? Dan ben je vast en zeker blij dat het september is, want in deze maand wordt vaak de nieuwste iPhone aangekondigd en uitgebracht. Dat aankondigen is gisteren gebeurd! Laten we samen eens kijken wat je dit jaar van Apple kunt verwachten.

Geen iPhone 14 Mini, maar Max

Net zoals vorig jaar gaan we uit van vier modellen: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De oplettende kijker ziet een verandering in dit rijtje, de iPhone 13 Mini is namelijk vervangen door de iPhone 14 Max. Dit is zeker jammer voor fans van de iPhone 12 en 13 Mini, maar deze verandering was wel te verwachten na de teleurstellende verkoopcijfers. De iPhone 14 Plus zal qua specificaties gelijk zijn aan de iPhone 14, maar zal qua omvang iets groter zijn zoals de iPhone 14 Pro en Pro Max (6,7 inch i.p.v. 6,1 inch).

Dit is de 1 bij het artikel: iphone 14: wat kunnen we verwachten?.
De iphone 13 mini was voor de meeste mensen toch echt iets te klein.

Betere camera en design

Wat is het eerste dat je direct in het oog springt als je een iPhone naast een Samsung telefoon legt? Juist, die enorme notch! Daarin zit de technologie van Face ID en de selfiecamera. Deze notch zal vervangen worden door een klein gaatje voor de camera en een uitsparring voor Face ID. Ook zal er aan het scherm van de nieuwe iPhone 14 het een en ander wijzigen. Zo zullen de schermranden dunner worden en de hoeken worden daarnaast een stuk ronder.

Om toch nog een terug te komen op de camera: vind je die op dit moment al veel uitsteken? Dan zal dat zeker wennen worden bij de iPhone 14, want die camera zal nog verder gaan uitsteken dan die van de iPhone 13.

Dit is de 2 bij het artikel: iphone 14: wat kunnen we verwachten?.
De camera aan de achterkant steekt behoorlijk ver uit bij de iPhone 13. Bij de iPhone 14 zal dat nog iets meer het geval zijn.

Iedere nieuwe iPhone krijgt namelijk weer een betere camera die vaak meer ruimte inneemt dan zijn voorganger. Daarnaast zullen de lenzen van de camera ook gaan veranderen. De laatste jaren hadden deze lenzen van de iPhone namelijk 12 megapixels. Dit zal bij de iPhone 14 Pro meer gaan worden, deze zal namelijk ook een lens hebben van 48 megapixels waarmee je zelfs 8K videomateriaal kunt schieten.

Zelfde processor of toch een nieuwe?

Normaal gesproken betekent een nieuwe iPhone ook een nieuwe processor, maar dat is dit jaar net even wat anders. Kies jij voor de iPhone 14 of iPhone 14 Plus? In deze nieuwe iPhone zit helaas geen nieuwe processor. Alhoewel helaas? De processor (A15 Bionic) van de iPhone 13 is super snel en kan waarschijnlijk nog prima een jaar mee zonder echt op snelheid in te boeten.

Kies jij voor de iPhone 14 Pro of Pro Max? Dan krijg je wel de nieuwe A16 Bionic processor. Welke van de twee jij ook kiest, met een nieuwe iPhone zit je altijd goed. We hopen dat je een mooie deal kunt scoren en dat je gauw jouw nieuwe iPhone in huis hebt!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.