Skip to content Skip to footer

Internet snelheid optimaliseren

Tegenwoordig is onze internet snelheid al heel snel te noemen, maar we willen nog sneller internet. Wij geven een korte handleiding hoe je je internet snelheid kunt optimaliseren en dit kan in een paar stappen. Hoe kun je je bestaande internet sneller maken zonder een duurder abonnement te nemen. Het draait onder andere om de zogenaamde optimale MTU waarde.

Wat is MTU? MTU staat voor: Maximum Transfer Unit. Als je netwerkverkeer hebt, wordt de data in pakketjes over de lijn gestuurd. De maximale grootte van deze pakketjes is de MTU waarde. Om de juiste MTU waarde te krijgen en internet sneller te krijgen met wat aanpassingen in het register gebruik onderstaand programma en volg de stappen:

  • Download de software om MTU te bepalen met: TCP Optimizer
  • Start TCP Optimizer
  • Ga naar tabblad General Settings
  • Geef maximale Internetsnelheid weer bij Connection speed
  • Zet onderaan een vink bij Optimal
  • Kies Apply changes

Houd het internet in de gaten! Mocht internet snelheid afnemen of helemaal wegvallen dan kun je opnieuw stappen volgen hierboven en dan kiezen bij 5e stap voor Windows Default.

Er bestaat nog een manier om je internet snelheid in Windows te verhogen namelijk: Internet snelheid Windows verhogen. Daarnaast hebben we een aantal tips om je internet thuis te versnellen.

Voordat je je internet sneller maak, kun je misschien beter eerst je Windows sneller maken.

Hieronder een screenshot van het programma om MTU en netwerk instellingen te optimaliseren:

Internet snelheid optimaliseren

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.