Skip to content Skip to footer

Internet Explorer gebruiken in Chrome

Veel bedrijven maken gebruiken van Microsoft Silverlight, Java, Microsoft Sharepoint of ActiveX-besturingselement voor het weergeven van websites. Hiervoor heb je normaal gesproken Internet Explorer voor nodig, maar de meeste mensen gebruiken tegenwoordig Chrome. Er bestaat een extensie voor Chrome, waarmee je de zogenaamde “rendering engine” van Internet Explorer, die in Windows is ingebouwd, kunt gebruiken in Chrome. IE hoeft dan niet apart geopend te worden.

Het gaat hier om de extensie IE Tab. Om volledige veiligheid te garanderen bij het gebruik van IE Tab, moet de nieuwste versie van Internet Explorer op de computer zijn geïnstalleerd en moet deze up-to-date worden gehouden met de nieuwste beveiligingspatches van Microsoft. Je kunt IE Tab gebruiken op Windows, Mac en Chromebook en als volgt installeren.

IE Tab installeren

  • Open Chrome.
  • Klik hier voor IE Tab.
  • Klik rechtsboven op Toevoegen aan Chrome.
  • Klik op Extensie toevoegen.

IE Tab in gebruik nemen

De extensie heb je nu toegevoegd aan Chrome. Je kunt hem rechtsboven in de hoek vinden. Eenmalig moet je een bestand installeren om de plug-in te laten werken. Dit doe je door op de IE knop te klikken in Chrome. Je slaat het bestand op en voert het uit. Daarna kun je op de knop klikken om IE functionaliteiten te krijgen binnen Chrome.

Knop ie tab in chrome
Ie tab in chrome

IE Tab verwijderen

Maak je geen gebruik meer van IE Tab dan kun je deze als volgt verwijderen:

  • Klik in Chrome rechtsboven op Instellingen (drie stippen).
  • Open Meer hulpprogramma’s en kies voor Extensies
  • Druk op Verwijderen

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.