Skip to content Skip to footer

Instagram Stories verbergen maar wel blijven volgen

Misschien is het een ex of iemand die een constante stroom aan nutteloze Stories deelt: je wilt deze niet tegenkomen maar de persoon ook niet ontvolgen. Instagram Stories verbergen is mogelijk maar hoe regel je dit? We leggen het voor je uit.

Dempen Instagram Stories van iemand anders

Het is soms (brood)nodig om iemand niet te ontvolgen, zoals een collega of een ex om te bespieden. Helaas zit je ook opgescheept met diens saaie, vervelende of juist emotionele en pijnlijke Stories. Je wilt deze dus niet meer zien verschijnen maar wel diegene kunnen blijven opzoeken als je daar behoefte aan hebt. Bovendien blijf je volger en kom je daarmee ook nog tevoorschijn in hun volgers-lijst.

Instagram Stories verbergen: de stappen

  1. Ga naar het profiel van degene wiens Instagram Stories wil dempen
  2. Klik rechtsboven op de drie puntjes naast hun naam en kies voor Beperken

Hierna krijg je een informatieve pop-up waarin de gevolgen van de beperking staan.

Instagram stories verbergen

Gevolgen

De chats met de gedempte persoon staan bijvoorbeeld niet meer in je lijst met chats, maar zijn nog steeds op te zoeken. Ook krijg je nieuwe posts van deze persoon niet meer te zien (tenzij je ze zelf zoekt). Tot slot kunnen alleen jij en de gedempte persoon zijn/haar nieuwe opmerkingen bij je berichten zien, net als antwoorden op stickers in je verhalen. Maar de Stories komen niet meer automatisch in beeld! Enkel als je ze specifiek opzoekt door naar het profiel van diegene te gaan, kun je ze zien.

Instagram Stories verbergen is eigenlijk makkelijk en snel geregeld!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.