InternetHoe zorg je voor een goede internetverbinding

Hoe zorg je voor een goede internetverbinding

Vroeger hebben we het allemaal wel meegemaakt: super lang wachten op een filmpje dat laadt of een belangrijke transactie met internetbankieren die mislukt vanwege een slechte internetverbinding. Heb jij anno 2021 hier nog steeds last van bij je thuis? Dan is het tijd om hier wat aan te doen! Vandaag gaan we met je kijken hoe je dit probleem het beste kunt oplossen.

Zorg voor een goede basis

Tegenwoordig kun je een prima snelheid krijgen voor een lage prijs. Zeker als je wat verder kijkt dan de bekendste aanbieders van een internet en tv abonnement. Het belangrijkste is dat het internet goed bij jou wordt aangesloten door de installatiemonteur en dat de gebruikte kabels van goede kwaliteit zijn. Let er ook op dat het gaat om minimaal Cat5e kabels. Als je al wat oudere kabels hebt, dan kan het goed zijn dat die inmiddels wat slijtage hebben opgelopen.

Gebruik kabels als het mogelijk is

Nu we het toch over kabels hebben: wist je dat bekabeld internet veel betrouwbaarder is dan wifi? Dat komt omdat wifi gevoelig is voor zaken als afstand tot het modem en storing door andere apparatuur zoals bijvoorbeeld magnetrons. Heb je dus de mogelijkheid om je TV of je computer met een kabel aan te sluiten? Dan is dat zeker aan te raden!

Dit is de 1 bij het artikel: hoe zorg je voor een goede internetverbinding.
Plaats een internetkabel van een van de gele poorten van je modem naar je computer en je krijgt een erg stabiele verbinding.

Verbeter je wifi door een Wifibooster

Geen trek in al die kabels? Dat begrijpen we helemaal. Daarnaast zijn er natuurlijk apparaten als telefoons en tablets die niet bekabeld aan te sluiten zijn. Anno 2021 wil je gewoon goede, snelle en betrouwbare wifi. Jouw modem (het kastje voor internet met de groene lampjes) levert vaak nog wel goede wifi beneden (waar de modem meestal staat), maar waarschijnlijk niet op de eerste verdieping. En op zolder of in de tuin kun je dat meestal helemaal wel vergeten. Dit is een klacht die internet providers erg vaak horen en daarom hebben ze daar iets op bedacht: Wifiboosters. Dit is een handig apparaat dat je zorgt voor goede wifi in jouw huis, vaak maar voor een paar euro per maand extra.

Dit is de 2 bij het artikel: hoe zorg je voor een goede internetverbinding.
Het gebruiken van een Wifibooster zorgt voor betere wifi in jouw huis.

Check je huidige abonnement

Heb je al jarenlang hetzelfde internet abonnement? Dan is het zeker slim om te kijken of dit abonnement nog aansluit bij je wensen. Werken jij en je partner thuis en moeten jullie vaak videobellen? En streamt je dochter urenlang Netflix of interactieve tv en speelt je zoon de hele dag games? Dan gaan jullie het niet redden met een ouderwets abonnement van 20 Mb! In dat geval hebben jullie allen geen fijne internet ervaring, al zou je nog zo goed rekening houden met alle storingsfactoren van wifi en 10 Wifiboosters in het hele huis ophangen. Check daarom zeker ook je huidige abonnement, vooral als het al een wat ouder abonnement is. We wensen je heel veel succes met het toepassen van deze tips, zodat ook jij een goede internetverbinding krijgt!

Avatar of rutger
Rutger
Al van jongs af aan ben ik geinteresseerd in alles wat met technologie te maken heeft, vooral computers en gamen. Ik vind het leuk om op een simpele manier zaken uit te leggen en erover te schrijven.

Recente tips

Populair deze week