Home Apps Gratis en legaal boeken lezen

Gratis en legaal boeken lezen

Met de komst van het e-book kwam ook de angst voor illegaal downloaden van deze digitale boeken. Maar je kunt ook gratis boeken lezen zonder dat je illegaal downloadt. Dit zijn rechteloze boeken waarvan het auteursrecht is verlopen. Hier vind je ze.

Gutenberg

Vele gratis e-books in vele talen. Dat biedt de website van project Gutenberg. De organisatie digitaliseert boeken waarvan het auteursrecht is verlopen of als een auteur daar toestemming voor geeft. Je vindt er klassiekers als Dracula en de originele Tarzan-verhalen.

Google Boeken

Een enorme database vol e-books waaraan dagelijks duizenden nieuwe titels worden toegevoegd. Je vindt hier rechtenvrije klassiekers, maar ook recente boeken (tegen betaling).

De Bibliotheek

Oké, niet geheel gratis, maar bij de ouderwetse bieb kun je ook e-books lenen. Het enige wat je hoeft te doen is lid worden van de bibliotheek. De e-books kun je downloaden en op je e-reader of tablet plaatsen.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.