Skip to content Skip to footer

Samsung staat bekend om uitstekende camera: hoe zit dit met de S21?

Liefhebbers van technologie en in het bijzonder smartphones, kijken ieder jaar uit naar de presentaties van Samsung en Apple. Lukt het beide bedrijven om de verwachtingen te overtreffen? Komt er een nieuw model op de markt, welke de voorgaande modellen ruimschoots verslaat? In dit artikel blikken we vooruit op de nieuwste telefoon van Samsung, de Samsung Galaxy S21. Als de geruchten kloppen, wordt deze telefoon halverwege januari gepresenteerd.

Met name de camera van de Samsung Galaxy S-reeks valt vaak in de smaak bij kenners. Hoe zit dat met de camera van de Galaxy S21? Loont het om een oud model uit de Galaxy S-serie te vervangen voor deze nieuwe smartphone van Samsung?

Mogelijk tussenjaar voor de Galaxy S21 (Plus)

Puur kijkend naar de camera, lijkt er een tussenjaar aan te breken voor de Samsung Galaxy S21 en de Galaxy S21 Plus. De camera van beide modellen lijkt nauwelijks verbeterd te zijn ten opzichte van de camera in zijn voorganger. Wel hebben beide toestellen mogelijk een snellere processor, de Qualcomm Snapdragon 888-chipset. Dit betekent onder meer dat er sneller geschakeld kan worden tussen apps. Handig, wanneer je een foto snel wilt kunnen bekijken om te zien of deze volstaat. Zo niet, dan maak je direct een nieuwe foto! Vergelijkbaar is de mogelijkheid om een foto direct te bewerken op je telefoon.

Galaxy S21 Ultra mogelijk wel een nieuwe camera

Waar de camera van de Samsung Galaxy S21 (Plus) niet of nauwelijks verbeterd lijkt te worden, geldt dat niet voor de Samsung Galaxy S21 Ultra. Dit model krijgt mogelijk een nieuwe ISOCELL-sensor. Deze sensor zat ook al in de Samsung Galaxy S20 Ultra, met het verschil dat het in dat toestel het 2.0-model betrof. De nieuwe sensor maakt dat foto’s nog scherper zijn en daarbij realistischer ogen. Kleuren in de foto komen beter tot hun recht! Ook handig: met de nieuwe ISOCELL-sensor is de ToF-sensor in de camera van de Samsung Galaxy S21 Ultra overbodig geworden. Deze lijkt verdwenen te zijn in de nieuwe telefoon.

Wil je meer weten over dit nieuwe toestel? Een pagina met Vodafone’s geruchten over de Samsung S21 is al aangemaakt. Je kunt hier je e-mailadres achterlaten, zodat je direct op de hoogte wordt gebracht als het nieuwe toestel te bestellen is. Door direct een pre-order te plaatsen, weet je zeker dat je deze telefoon als een van de eerste Nederlanders hebt.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.