Skip to content Skip to footer

Analytics voor video gebruiken

Het gebruik van online video is in de laatste jaren enorm toegenomen. En of het nu om influencers, bedrijven of andere zaken online gaat, video wordt alsmaar belangrijker. Voor veel groepen mensen is het aansprekend en kun je er op een erg directe manier goed een boodschap mee overbrengen. Op deze pagina gaan we verder kijk naar waarom video zo belangrijk is geworden, en hoe video metrics precies werken. Dit is namelijk een belangrijk aspect van online video.

De groei van online video

Het op de juiste manier gebruiken van online video heeft al veel bedrijven enorm geholpen. Aangezien vrijwel iedereen tegenwoordig online is, kunnen er eindeloos veel mensen mee worden bereikt. Daarbij kunnen video analytics enorm van pas komen om te zien wie er precies naar video’s kijken en op wat voor manier dit gebeurd. Met video metrics is het gebruik van dit handige middel om meer mensen te bereiken verder te optimaliseren. Zo weet je en zeker dat je het goed doet en dat er zoveel mogelijk mensen zullen worden bereikt. Er zijn vele video metrics maat een aantal daarvan zijn vooral belangrijk.

Wat zijn video metrics?

Het Engelse woord zegt het al een beetje, maar met video metrics wordt eigenlijk alles bedoeld wat je kunt meten over een video die je online plaatst. Daaruit kun je dus ongekend veel bruikbare informatie halen en daarom zijn video metrics enorm belangrijk. Uiteraard moeten video’s die goed bekeken worden ook goed vindbaar zijn voor de mensen die hier op zoek naar zijn. Maar ook als dit nog niet zo is kun je van video metrics veel leren waarmee je dit soort dingen zult kunnen verbeteren. Zie hier een aantal van de belangrijkste onderdelen hiervan.

Duur van kijken

Het is leuk om te weten hoeveel mensen er naar je video’s kijken, maar je wilt ook weten of

ze deze daadwerkelijk afkijken. Of hoelang ze er anders naar blijven kijken. Door onder andere op de uitkijk duur en het uitkijk percentage te letten kun je erachter komen of de mensen die een video zien hier ook daadwerkelijk geboeid zijn. Als iedereen namelijk na een paar seconden wegklikt, weet je dat de video’s nog veel beter gemaakt kunnen worden.

Conversie

Naast dat je graag wilt weten hoeveel mensen er kijken en of deze video’s daadwerkelijk uitkijken, is er iets anders wat misschien nog wel veel belangrijker is. Aan de conversie kun je namelijk min of meer zien wat een video precies oplevert. Met andere woorden, het helpt je inzicht te krijgen in hoeveel mensen er aan de hand van een video daadwerkelijk actie hebben ondernomen. Dit kan bijvoorbeeld te zijn door hierna verder te klikken of door een aankoop te doen na het zien van de video. Daarmee is dit voor veel bedrijven een van de video metrics die er het meeste toe doet.

Aantallen views

Een van de beste manieren om te kunnen meten of een video het goed doet is aan de hand van het aantal views. Als je niet veel kijkers hebt is het immers onmogelijk om er ook een goede conversie uit te halen. Het geeft wel altijd gelijk een goed beeld van hoe vindbaar een video überhaupt is, en of er op dit gebied nog ruimte is voor verbetering. Daarbij geldt vaak ook dat wanneer je een video via veel kanalen beschikbaar maakt, er automatisch meer naar gekeken zal gaan worden. Wel gelden er per kanaal of platform vaak verschillende voorwaarden voor wat echt als een view wordt geteld.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.