Skip to content Skip to footer

6 redenen om te kiezen voor een desktop computer

Tegenwoordig vliegen de laptops over de (digitale) toonbank. We reizen veel voor ons werk en willen ons werk altijd bij de hand hebben. Maar ondanks dat zijn er nog steeds veel mensen die kiezen voor een desktop. Dat heeft te maken met een aantal belangrijke voordelen van een desktop. ICT-store.nl zet een aantal redenen voor je op een rij.

Groot beeldscherm 

Het meest zichtbare voordeel van een desktop in vergelijking met een laptop is natuurlijk het enorme beeldscherm. En dan nog heb je enorm veel opties in schermgrootte. Bij een laptop ben je erg beperkt, maar met een desktop kun gemakkelijk werken met meerdere tabbladen naast elkaar en je bestanden groot in beeld brengen. Net als een tv ervaar je de beelden veel intenser. Daarnaast werk je veel prettiger op een groot scherm. Je hebt meer overzicht en kunt alles goed bekijken omdat het groter in beeld wordt gebracht. 

Vaste werkplek

Wanneer je werkt op een vaste locatie is het gebruik van een desktop veel efficiënter. Je kunt de desktop altijd op dezelfde plek houden en profiteert van alle andere voordelen die een desktop heeft. Vooral binnen bedrijven werken medewerkers vaak op een vaste plek. Dan is het fijn als je een eigen desktop hebt met een groot scherm. In sommige functies wordt er ook gewerkt met dubbele schermen. 

Betere ergonomische functies

Een ander belangrijk voordeel van een desktop is dat het op ergonomisch vlak beter is dan een laptop. Een desktop kun je zo plaatsen dat je er voldoende afstand van hebt. Alle onderdelen, waaronder het toetsenbord en het beeldscherm, kun je goed op elkaar afstellen. Zo creëer een ergonomische werkplek en dat is goed voor jouw gezondheid. Een laptop heeft daarentegen weinig ergonomische voordelen. Je krijgt snel een zere nek omdat de laptop veel lager op je bureau staat. Ook heb je minder afstand tot het toetsenbord waardoor je heel dicht op je laptop zit. 

Betere prestaties

Een desktop levert betere prestaties dan een laptop. Dat komt door de hardware die sneller is dan bij een laptop. Dat betekent dat alle onderdelen van de computer gewoon beter en sneller werken. Dat is fijn voor werknemers maar ook voor jongeren die gamen. Zij willen en verwachten de beste grafische prestaties. Die ervaar je het beste met een desktop en een groot beeldscherm. 

Meer reparatie mogelijkheden

Gaat er een onderdeel kapot van je desktop? Dan is het gemakkelijker om dit te vervangen dan bij een laptop. Daarnaast zijn hardware onderdelen van een desktop ook goedkoper en makkelijker te verkrijgen. Ook kun je eenvoudig onderdelen toevoegen. Denk aan een extra harde schijf of een nieuwe brander. 

Je vergeet hem niet

Voor degenen die snel hun spullen vergeten of laten slingeren is dit misschien wel een voordeel waar zij het meest van profiteren. Een desktop zal je nooit vergeten in de trein, laten liggen in de bibliotheek of waar jij hem ook mee naar toe sjouwt. Je hoeft hem ook niet iedere keer mee te nemen naar je werk, want hij staat er al. Zo kun je hem ook niet vergeten als je ’s ochtends naar je werk gaat. Jouw desktop blijft waar die is.  

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.