InternetWat is het verschil tussen PayPal en iDeal?

Wat is het verschil tussen PayPal en iDeal?

Online betalen is steeds veiliger geworden, dankzij betaalmethodes als PayPal en iDeal. Maar wat is het verschil precies tussen deze twee?

Zowel PayPal als iDeal zijn online manieren van betalen. Je kan ervoor kiezen bij het betalen van een bestelling in een webshop bijvoorbeeld. Het maakt dus niet uit voor welke betaalmethode je kiest, uiteindelijk zal er een bedrag van je bankrekening worden afgeschreven. Het betaalproces zelf en het systeem erachter verschillen echter wel. De belangrijkste verschillen zijn als volgt:

  • Via iDeal betaal je direct en zonder omwegen via je eigen bank, terwijl je bij PayPal de betaling doet via een PayPal-account dat je zelf hebt gecreëerd. Dit account is gekoppeld aan je bankrekening. De afschrijving van je bankrekening zal via PayPal nooit direct gaan, maar duurt een tijdje.
  • Via iDeal betaal je met behulp van je bankpasje en bijbehorend apparaatje dat je voor al je internet bankzaken gebruikt. Via PayPal voer je alleen het e-mailadres in waaronder je PayPal-account geregistreerd staat. Hierdoor is betalen via PayPal sneller en eenvoudiger dan via iDeal.
  • PayPal biedt een zeer uitgebreide kopersbescherming in vergelijking met iDeal. In het geval van bijvoorbeeld klachten of mogelijke fraude wordt er een onderzoek ingesteld door PayPal. Daardoor is betalen via PayPal relatief veilig en risicovrij te noemen.
Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week