InternetVan wie is die website?

Van wie is die website?

Wil je weten wie de eigenaar van een bepaalde website is? Met de links die we je in dit artikel geven, kun je zelf eenvoudig nagaan door wie een bepaalde domeinnaam is geregistreerd. Zet deze tip maar vast in je favorieten want je zult er waarschijnlijk vaak gebruik van maken!

Eigenaar Nederlandse domeinnaam (.NL) achterhalen

Domeinnamen die eindigen op .NL kun je checken op de website van Stichting Domeinregistratie Nederland (S.I.D.N.)

www.sidn.nl

Eigenaar Belgische domeinnaam (.BE) achterhalen

Op de website van DNS Belgium kun je eenvoudig achterhalen wie een Belgische domeinnaam heeft geregistreerd.

https://www.dns.be/nl

Internationale domeinnamen (.com / .org. / .net) zijn makkelijk te checken via de website

https://whois.net/

Waarom je een domeinnaam zou willen checken? Wel, je kunt er dan bijvoorbeeld achter komen hoeveel websites er soms door hetzelfde bedrijf of dezelfde persoon onder verschillende namen geregistreerd staan. Zo kan een bepaald product, bijvoorbeeld bij drie sites verschillende geprijsd zijn, terwijl de websites van dezelfde fabrikant zijn!

Dat is niet alleen leuk om te ontdekken maar het kan je ook geld besparen. Bovenstaande links kunnen ook van pas komen wanneer je twijfelt aan de legitimiteit van een website of wanneer je om een andere reden iets niet vertrouwt op internet.

Wil je weten of een e-mailadres bestaat? Kijk dan hier.

Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week