Skip to content Skip to footer

Top 10 beste tools om collage te maken

Als je een paar mooie foto’s hebt gemaakt, kun je deze foto’s samenvoegen in een collage. Een collage is een verzameling foto’s, die op een mooie en smaakvolle manier naast elkaar gepresenteerd worden. Je kunt bijvoorbeeld een collage maken met foto’s van een bijzonder feest, maar ook met je favoriete vakantiefoto’s. In plaats van je favoriete foto’s los te bekijken, maakt een collage het mogelijk om je favoriete foto’s in één oogopslag te zien.

Er zijn veel verschillende tools die je kunt gebruiken om collages te maken, maar lang niet al deze tools zijn gratis. Wil je een mooie collage maken zonder hier geld voor te betalen, dan helpen wij je graag de beste tool te vinden. In dit artikel zetten we tien tools op een rijtje die je kunt gebruiken om gratis collages te maken.

Tool #1: Canva

Canva is een tool die je via je browser kunt gebruiken om verschillende soorten collages te maken. Het is een tool met een compleet pakket aan templates voor verschillende soorten collages, zodat je jouw fotocollage helemaal op jouw manier kunt vormgeven.

Tool #2: PicMonkey

PicMonkey is een gratis tool die je kunt gebruiken door naar de website van PicMonkey te surfen. Je kunt de tool gratis gebruiken om je collage te maken, maar dan kun je niet alle functies van PicMonkey gebruiken. Ben je bereid een klein bedrag in jouw collage te investeren, dan krijg je de uitgebreide versie van PicMonkey en heb je meer mogelijkheden voor het vormgeven van jouw collage.

Tool #3: Picture2Life

Picture2Life is een uitgebreide tool die je kunt gebruiken voor het maken van verschillende soorten, vrij eenvoudige collages. Het duurt misschien even voor je begrijpt hoe de software precies werkt, maar dan kun je er wel hele mooie fotocollages mee maken. Geef dus niet meteen op als je de software maar niet onder de knie krijgt, want dit is vrij normaal bij het eerste gebruik van Picture4Life.

Tool #4: Instagram Layout

Instagram Layout is een iOS applicatie die je gebruikt om een collage te maken van jouw favoriete Instagram foto’s. Omdat het om een iOS applicatie gaat, is de app alleen te gebruiken op apparaten van Apple. Voor Android of Windows is de applicatie (nog) niet gelanceerd. Of dit nog wel gaat gebeuren, is onbekend.

Tool #5: PhotoVideoCollage

PhotoVideoCollage is een applicatie die je kunt gebruiken op een apparaat met besturingssysteem Mac OS X 10.8 of nieuwer. Het is een tool die je niet alleen kunt gebruiken om een fotocollage te maken, maar die ook geschikt is voor het maken van een collage met video’s. Je kunt de tool zelfs gebruiken om je favoriete muziek achter een collage te zetten, voor het complete plaatje. PhotoVideoCollage valt onder de noemer gratis collega online tools software programma, maar je kunt de app ook betaald downloaden om meer functies te gebruiken.

Tool #6: PhotoCollage

PhotoCollage is een eenvoudige online tool die je kunt gebruiken om collages te maken op apparaten met iOS, Android en Windows. Je kunt de tool gebruiken om collages te maken van foto’s op je computer, maar je kunt je foto’s ook direct van Facebook of Google+ af halen met PhotoCollage.

Tool #7: Fotor

Fotor is een uitgebreide tool die onder de noemer gratis collega online tools software programma valt. Je kunt de tool niet alleen gebruiken voor het maken van een eenvoudige collage, maar ook om foto’s uitgebreider te bewerken. De tool is het best te gebruiken als je veel verstand hebt van fotobewerking; voor leken kan de tool wat lastig in gebruik zijn.

Tool #8: Photovisi

Van alle tools die op deze pagina beschreven worden, is Photovisi het gemakkelijkst te gebruiken. Dit komt omdat je met Photovisi geen foto’s kunt bewerken en de tool ook geen andere ingewikkelde functies kent, maar enkel gebruikt wordt om foto’s samen te voegen in een collage. Ideaal voor mensen die geen moeilijke tool willen gebruiken, maar gewoon een eenvoudige collage willen maken in een korte tijd.

Tool #9: Picasa

Picasa wordt ook wel Google Photos genoemd. Je kunt de tool gebruiken om foto’s uitgebreid te bewerken, maar ook om collages te maken. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten templates, zodat je een collage kunt maken die helemaal bij jouw verwachtingen aansluit.

Tool #10: Collagelt

Tot slot is er nog de tool Collagelt. Met deze tool kun je diverse templates kiezen voor je fotocollage, maar heb je ook de vrijheid om zelf een template te maken. Kies je voor deze optie, dan start je met een wit scherm en maak je jouw collage helemaal op jouw manier.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.