Smartwatch zonder smartphone

De smartwatch is een zeer handige gadget die je kan verbinden met je smartphone via bluetooth. Wat normaal gesproken op het scherm van je telefoon gebeurt, zoals inkomende telefoontjes en meldingen, zie je dan op het scherm van je watch. Maar wat als je een smartwatch wilt gebruiken zonder smartphone? Kan dat?

Ja dat kan. Er zijn smartwatches waar je een simkaart in kunt doen zodat het niet nodig is om je smartphone in de buurt te hebben. Ook is het mogelijk om een smartwatch te kopen die op zijn eigen besturingssysteem draait. Daardoor is zelfs een simkaart niet meer nodig. Zo’n volledig zelfstandige smartwatch biedt echter wel minder mogelijkheden dan een reguliere smartwatch omdat er minder apps voor beschikbaar zijn.

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.