Skip to content Skip to footer

Powerbank kopen? Lees deze tips

Ben je net lekker op pad is de batterij van je telefoon bijna leeg. Onhandig! Omdat het toch wel een fijn idee is om bereikbaar te zijn, is er een handige tip om op te volgen waarmee je de batterij van je smartphone niet op kan gaan. Je hoeft hier niet meteen je Apple of Android instellingen voor terug te zetten naar fabrieksinstellingen; het kan veel eenvoudiger dan dat. Wat dacht je ervan om een powerbank aan te schaffen als externe batterij voor je mobiele telefoon? In dit artikel lees je enkele tips over de beste powerbank voor je telefoon kopen en waar je op moet letten.

Waarom kiezen voor een powerbank?

Er is een aantal redenen op te noemen waarom je zou moeten kiezen voor het aanschaffen van een powerbank. Het draait in ieder geval allemaal om het feit dat de batterij van je smartphone langer mee kan wanneer je over een extra batterij beschikt. Een powerbank is namelijk als het ware een reservebatterij waarmee je je telefoon extra energie geeft. Zo’n apparaatje is handig wanneer je veel onderweg bent en je tussendoor je telefoon op moet laden. 

Ook werkt zo’n externe batterij prettig wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt en je nog langer wilt genieten van de batterijduur van je mobiele telefoon. Daarnaast gebruiken mensen powerbanks wanneer de batterij van hun smartphone niet meer zo sterk is als voorheen. Met een powerbank kun je je telefoon opladen waar en wanneer je maar wilt. Dat is ideaal voor Nederlanders: uit onderzoek blijkt dat zij steeds vaker hun smartphone gebruiken om bijvoorbeeld online aankopen te doen. Met een powerbank kun je nog langer genieten van online shoppen.

Let op de capaciteit van de powerbank

In je zoektocht naar een powerbank zul je al gauw merken dat je tientallen verschillende soorten, vormen en sterktes powerbanks kunt kopen. De kans is groot dat je geen idee hebt waar je op moet letten. Het belangrijkste punt waarop je een powerbank kunt beoordelen is de capaciteit. Stel jezelf de vraag hoe vaak je je smartphone op zou willen laden zonder dat de powerbank direct leeg is.

Een powerbank met een sterkte van 3.350 mAh is goed genoeg wanneer je je telefoon 1 of 2 keer helemaal op wilt laden. Toch kiest een groot deel van de mensen al gauw voor een wat duurder model; een powerbank met meer capaciteit. Een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh is ideaal wanneer je je mobiele telefoon vaker op wilt kunnen laden. Hierbij geldt dus: des te hoger de mAh, des te vaker je je smartphone op kunt laden.

Kijk goed naar de grootte van een powerbank

Helaas geldt ook vaak het principe dat des te meer power een powerbank heeft des te groter en zwaarder het apparaatje is. Omdat een powerbank bedoeld is om mee te nemen, is het geen verkeerd plan om te letten op de grootte en het gewicht van zo’n draagbaar apparaat. Je wilt immers niet hoeven zeulen met een zware powerbank. Tegenwoordig vind je powerbanks écht in alle vormen en maten. 

Kijk goed naar welke grootte handig is voor jou om mee te nemen; welke powerbank past bijvoorbeeld goed in je tas of koffer? Natuurlijk kun je online niet altijd duidelijk zien hoe groot of hoe zwaar een powerbank is. Lees daarom altijd even de specificaties bij zo’n product. In vrijwel alle gevallen kun je eenvoudig aflezen hoe zwaar een powerbank is en wat de omvang van het toestel is. 

Voor welk doel wil je de powerbank gebruiken?

Juist omdat er zoveel verschillende powerbanks te koop zijn, is het aan te raden om te kijken voor welk doel je zo’n externe batterij wilt gaan gebruiken. Alleen zo kun je de beste powerbank voor je telefoon vinden. Een simpele, niet al te zware powerbank is bijvoorbeeld perfect voor een student of een zakenman. Iemand die gek is op wandelen, fietsen of zelfs bergbeklimmen kan weer beter een hele andere powerbank gebruiken. Wist je dat er zelfs speciale outdoor powerbanks te koop zijn? Deze zijn waterdicht en kunnen tegen een stootje.

Tot slot is het goed om te weten dat je een powerbank voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. De meeste powerbanks onder de 10.000 mAh zijn alleen geschikt voor het laden van mobiele telefoons. Heb je echter een powerbank met een capaciteit van 30.000 mAh en andere ingangen dan USB? Dan kun je met zo’n draagbare batterij waarschijnlijk ook je tablet en zelfs je laptop opladen. Wil je sowieso een powerbank met zo’n multifunctioneel karakter? Daar betaal je iets meer voor, maar daar heb je zeker wat aan. Kijk bij het uitzoeken van een goede powerbank al naar de mogelijkheden voor het opladen van meerdere apparaten.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.