InternetPatience spelen online

Patience spelen online

Als je wel eens achter een Windows-pc hebben gezeten ken je waarschijnlijk de Microsoft spellen wel: Patience, Spider Solitaire en Freecell Solitaire. Veel mensen beschouwen deze laatstgenoemde als het beste Solitaire spel ooit gemaakt. Het is leuk, spannend en om te winnen heb je geen geluk nodig maar enige vaardigheid en moet je strategisch denken, een echte hersenkraker dus.

De eerste versie van Freecell werd in 1978 bedacht door Paul Alfille en een aantal jaren later werd het herontdekt door programmeur Jim Horn die bij Microsoft werkte. Hij maakte zijn eigen versie van het spel voor het DOS-systeem en deze bestond geheel uit tekst. De tweede variant die hij ontwikkelde was een grafische versie en de oprichter van Microsoft, Bill Gates, was zo onder de indruk van dit spel dat hij het meeleverde met het Microsoft entertainment pack 2 voor Windows 3.1, dat uitkwam in 1991. In deze versie komen we ook voor het eerst de Freecell spelnummers tegen, het waren er 32000. Toch bleef het spel onopgemerkt totdat Windows 95 op de markt verscheen en er een ware Windows hype uitbrak. Nu kreeg iedereen ineens een pc thuis en op kantoor en hiermee ook toegang tot de gratis Solitaire spellen.

Zelf Patience spelen

Als je nooit Freecell gespeeld hebt lijkt het in het begin wat lastig maar je zult zien dat je het vrij snel onder de knie hebt. Op de Website FreecellSolitaire.nl kun je uitgebreide spelregels vinden en het spel zelf ook spelen. De versie die op de website te spelen is bevat maar liefst 10 miljoen verschillende spellen dus hier ben je voorlopig wel even zoet mee…

Freecell online spelen
Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week