Skip to content Skip to footer

Online een kaartje maken. Hoe doe je dat?

Steeds meer Nederlanders laten fysieke winkels links liggen als het gaat om het versturen van een kaartje. Toch weet een ander groot deel van Nederland nog niet hoe zij online een kaartje kunnen maken en versturen. Onderstaand een stappenplan om binnen 10 minuten een kaartje te maken.

Stap 1: Bezoek een online kaartenwinkel

Op het internet zijn verschillende online kaarten winkels te vinden. De meest bekende, en marktleider waar het gaat om echte online kaartjes, hiervan is Greetz . Zij bieden een enorm groot assortiment wenskaarten aan, bijvoorbeeld aan verjaardagskaarten, beterschapskaarten en bedankkaartjes. Leuk is dat deze kaarten ook te personaliseren zijn. Dit kan door teksten aan te passen of door eigen foto’s in de kaart te verwerken.

Stap 2: Kies een kaart uit naar keuze

Verjaardagskaarten behoren tot de meest verstuurde kaarten. In dit voorbeeld gaan we dan ook op zoek naar een verjaardagskaartje. Je kunt kiezen uit ruim 1500 verschillende kaartjes. Gelukkig zijn er veel verschillende filteropties om de zoektocht naar een kaartje eenvoudiger te maken. Zo kun je gemakkelijker een kaartje vinden voor bijvoorbeeld kinderen en kun je kaarten zoeken in een bepaalde kleur en stijl (bijvoorbeeld ‘modern’ of ‘klassiek’). Een andere veel gebruikte optie is het filteren op de ontwerper van de kaart. Zo zijn de kaarten van Disney en Blond Amsterdam erg populair.

Een online kaart kiezen:

Een kaart versturen online

Stap 3: De kaart bewerken

Zodra je een kaart hebt gevonden die je wilt versturen, kun je deze personaliseren in de editor:

Online de kaart bewerken
O

Hier kun je gemakkelijk afbeeldingen toevoegen om zo een unieke en gepersonaliseerde kaart te krijgen:

Eigen foto toevoegen aan de kaart

Net als bij de traditionele kaarten, kun je aan de binnenkant een boodschap schrijven. Kies je lettertype, lettergrootte en opmaak. Ook kun je icoontjes toevoegen, zoals slingers en ballonnen.

Eigen tekst schrijven op je kaartje

Stap 4: De kaart versturen en betalen

Als de kaart helemaal af is, kom je bij de laatste stap: de kaart versturen. Laat de kaart bezorgen op het adres van de jarige. Ook kun je de kaart aan je zelf adresseren zodat je de kaart persoonlijk kunt overhandigen. Je kunt ook de datum van bezorging aangeven.

Tot slot de betaling. Alle grote online kaartenwinkels werken samen met iDeal. Via dit betaalsysteem kun je snel en veilig betalen. Na de betaling wordt de kaart gedrukt en klaargezet voor verzending. Een leuke verrassing voor jong en oud!

Tot slot nog drie tips

Tip 1:

Neem rustig de tijd om een kaartje uit te kiezen. Er is zoveel keuze dat je soms even goed moet kijken wat je leuk vindt om te versturen. Het uitkiezen van de kaart is het meest lastige onderdeel.

Tip 2:

Veel mensen kiezen ervoor om kaarten zelf uit te delen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om uitnodigingskaarten en de bekende kerstkaarten. Door de kaarten als pakketje aan jezelf te sturen en vervolgens uit te delen, kun je ook nog eens besparen op postzegels / verzendkosten.

Tip 3:

Verwerk een jaartal of leeftijd in de kaart. Zo weet de ontvanger over een paar jaar precies wanneer de kaart is gekregen. Altijd leuk!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.