Skip to content Skip to footer

Tips voor een leuke avond op afstand met vrienden

Wil jij graag een leuke avond organiseren met vrienden of familie, maar wonen jullie ver uit elkaar? Is het moeilijk om iedereen bij elkaar te brengen? Organiseer dan een leuke avond op afstand. Gebruik je computer om met elkaar te praten, spelletjes te doen of samen iets anders leuks te doen. In dit artikelen geven we een aantal tips en voorbeelden om een leuke avond te beleven.

Communiceren met een groep

Ten eerste is het van belang om te zorgen dat je met elkaar kunt communiceren. Je kunt hiervoor verschillende programma’s gebruiken. Zo heb je bekende apps en software zoals Skype, Discord en Zoom. Met deze programma’s kun je met elkaar praten en je webcam aanzetten, zodat je elkaar kunt zien tijdens het gesprek. Op deze manier kun je ook spelletjes en activiteiten doen waarbij je bijvoorbeeld iets moet uitbeelden. Gebruik je een computer? Zorg dan dat je een koptelefoon hebt met een microfoon en een losse webcam. De meeste laptops en telefoons hebben een microfoon en camera ingebouwd. Hier heb je dit dus niet nodig.

Leuke spelletjes doen

Als je met een grotere groep bent zijn er allerlei leuke spellen om uit te kiezen. Je kunt hiervoor websites, videogames en de camera gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld ‘Hints’ spelen of ‘30 Seconds’. Hiervoor heb je alleen een microfoon en camera nodig. Op internet kun je ook leuke spellen doen en organiseren. Denk bijvoorbeeld aan ‘Pictionary’, ‘Cards Against Humanity’ of online bordspellen. Je hebt tegenwoordig ook allemaal videospellen die gemaakt zijn om te spelen met een groep vrienden of familie. De Jackbox party-games zijn hier een goed voorbeeld van. Er is dus genoeg om uit te kiezen. Het leukste is om meerdere opties te hebben en na elk potje af te wisselen. Zo zit er voor iedereen wel iets leuks tussen.

Overige activiteiten

Je kunt nog veel meer andere leuke dingen bedenken om met elkaar te doen. Je kunt zo creatief mogelijk zijn. Zo kun je zelf bepaalde uitdagingen bedenken om met elkaar te doen. Ook kun je op afstand een film of voetbalwedstrijd gaan kijken met elkaar. Zo kunnen jullie ondertussen gezellig praten of commentaar geven op wat er gebeurt. Op bijna alle software als Discord en Skype zitten ook functies om je eigen beeldscherm te delen met anderen. De rest van de groep kan zo meekijken op jouw computer. Ook dit kun je op een creatieve manier gebruiken, bijvoorbeeld met spelletjes. Je kunt op deze manier ook een potje gokken met z’n allen bij een online Nederlands casino.

Als je niet fysiek met elkaar kunt afspreken, omdat iedereen druk is of ver weg woont, is een avond online afspreken een goed alternatief. Het kan erg leuk, grappig en gezellig zijn. Daarnaast ben je lekker actief en kun je allemaal leuke spellen en activiteiten uitkiezen of bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.