Geen categorieJe wekker zetten en meer in Windows

Je wekker zetten en meer in Windows

Met Windows 10 kun je je pc of laptop onder andere gebruiken als wekker met de app Alarmen en klok. Hieronder lees je de functies van deze app. De app Alarmen en klok heeft vier functies. Je opent de app door naar Start te gaan. Klik dan op Alle apps en vervolgens op Alarmen en klok.

Wekker instellen in Windows

Om de wekker te zetten, klik je op het plusteken in de rechterhoek beneden. Stel de naam, tijd, herhaling, het geluid en de uitsteltijd in en klik op het opslaan icoon rechtsonder. Je laptop moet wel aan staan en niet in de slaap- of sluimerstand staan. Anders gaat je wekker niet.

Wekker instellen in windows
Nieuw alarm instellen

Wereldklok

Hier kun je nakijken hoe laat het is in verschillende tijdzones. Klik op het plusteken rechtsonder om een locatie in te voeren.

Tijden uit andere steden instellen
Klok toevoegen in Windows

Timer

Klik op het plusteken rechtsonder en vul de tijd in die de timer moet aftellen. Klik daarna op de playknop om de timer te starten.

Timer starten in windows

Stopwatch

Klik op het rondje met het driehoek (Play-teken) om de stopwatch te starten. Klik op het vlaggetje om tussentijden aan te geven. Druk op het pauzeteken om de stopwatch te stoppen. Druk op de cirkel met pijl om de stopwatch te resetten.

Stopwatch in windows
Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week