Skip to content Skip to footer

Hoe kies ik de juiste internetprovider?

Internet wordt voor steeds meer toepassingen gebruikt. Het is dan ook niet zo vreemd dat bijna ieder huishouden in Nederland over een internetverbinding beschikt. En met de stijging in het aantal internetverbindingen, is ook het aantal internetproviders enorm toegenomen. Tijd om eens kritisch te kijken naar het ruime aanbod van internet providers. Maar waar moet je nu op letten als je een (nieuwe) internet provider gaat kiezen?

Welke internetverbinding kies je?

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen met ieder hun eigen kenmerken, en ieder hun eigen prijskaartje. Voor een deel heb je zelf de keuze voor welke internetverbinding je kiest, maar je bent ook voor een deel afhankelijk van wat er op je adres beschikbaar is. Internet via de kabel of DSL zijn bijna overal beschikbaar, maar glasvezel zeker nog niet. Internet via de kabel is de meest gangbare soort internetverbinding. Voor de snelste internetverbinding moet je glasvezel gebruiken. Gelukkig worden er steeds meer adressen op glasvezel aangesloten. Houd er echter wel rekening mee dat niet iedere internet provider internet via glasvezel aanbiedt.

Hoe weet je wat er te koop is?

Zoals we eerder al meldden, is er een groot aanbod van verschillende internetproviders. Het is voor velen dan ook een hele klus om een internet provider te kiezen die bij aan je wensen voldoet. Kies voor internet vergelijken, niet alleen om de snelste keuze te maken, maar ook voor een volledig overzicht van goedkoop internet via de beste aanbieders. Met een vergelijking van internet providers zie je ook meteen welke provider een leuke aanbieding voor je klaar heeft staan. Let wel goed op de voorwaarden. Een aanbieding kan nog zo leuk zijn, na verloop van tijd ga je toch over naar het betalen van het reguliere tarief – en misschien is dat juist wel heel hoog.

Beoordelingen van bestaande klanten

Doe goed onderzoek naar de provider die je op het oog hebt. Vraag in je vriendenkring of er mensen zijn die al ervaring hebben met de provider van je voorkeur. Het is een goed idee om online naar beoordelingen te zoeken. Houd er echter wel rekening mee dan mensen sneller geneigd zijn een negatieve ervaring te delen dan een positieve.

Klantenservice

Een van de onderdelen waar je op moet letten, is hoe de klantenservice van de provider is. Veel internet providers die zeer scherpe tarieven hanteren, beknibbelen op de investering in de klantenservice. Wanneer je belangrijk vindt om snel en deskundig contact te hebben met een medewerker, dan moet je goed kijken naar de kwaliteit van de klantenservice.

Alles-in-1 pakketten

Veel internet providers bieden naast internet ook televisie en telefonie aan. Het is de moeite waard om te onderzoeken of het voordeliger voor je is om ook met je televisie en telefonie abonnement over te stappen naar de nieuwe internet provider. Vaak ben je namelijk met de zogenaamde alles-in-een abonnementen goedkoper uit dan wanneer je losse abonnementen afsluit.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.